Ofertă la târg: 300 de joburi în asigurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.000 de oameni au trecut pragul Casei de Cultură a Studenţilor, la bursa organizată de Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă. Peste 800 de slujbe au fost puse la dispoziţia clujenilor interesaţi, dintre care cele mai multe sunt din domeniul asigurărilor.

„Din cele 214 firme contactate, 54 au venit cu oferte la târg“, precizează Anamaria Chiciudean, purtătorul de cuvânt al Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. Potrivit acesteia, participarea la acest târg a celor în căutarea unui loc de muncă a fost una record: peste 3.000 de persoane. Nu au venit degeaba, ci pentru a „prinde“ unul dintre cele 863 de locuri de muncă puse la dispoziţie la această bursă. Cele mai multe posturi, aproximativ 300, sunt disponibile în domeniul asigurărilor. „Sunt prezente la târg patru sau cinci firme de asigurări, care oferă nu doar posturi de agent de vânzări, ci şi de inspector de asigurări“, a precizat Anamaria Chiciudean. „Salariul unui inspector de asigurări porneşte de la minimul pe economie, la care se adaugă comisioanele din vânzări“, a precizat Gabriel Oniga, reprezentantul uneia dintre firmele de asigurări prezente la târg. O mare parte din locurile de muncă au fost oferite şi de firmele de confecţii, atât îmbrăcăminte, cât şi încălţăminte, industrie uşoară, robotică şi transporturi.

Posturi vacante de directori

Din totalul locurilor de muncă oferite, 70% sunt pentru cei cu studii medii, iar restul de 30 de procente pentru cei cu studii superioare. Printre acestea din urmă sunt chiar posturi de directori economici, directori tehnici şi de marketing, posturi de programatori, de ingineri proiectanţi sau farmacişti. „Fac pariu că posturile de directori sunt scoase la bursă numai de ochii lumii, că sunt obligate firmele. Mi-e greu să cred că o firmă îşi caută director economic la un târg de forţă de muncă. E un post de răspundere. Trebuie să cunoşti foarte bine omul pe care-l angajezi“, spune, neîncrezător, George Inoan, de 38 de ani, de profesie economist.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite