Oana Ban a lăsat gimnastica pentru „Martorii lui Iehova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana olimpică la Atena în 2004 a rupt complet legătura cu gimnastica şi acum merge din casă-n casă cu Biblia-n mână şi îi învaţă pe surdo-muţi să înţeleagă „cuvântul Domnului".

La şapte ani de la Olimpiadă, viaţa Oanei s-a schimbat radical. Tânăra care ieşea în cluburi cu prietenii şi era „mare cheltuitoare de bani" spune că acum trăieşte în conformitate cu principiile biblice.

Oana Ban, care are acum 24 de ani, a făcut parte dintr-una dintre cele mai bune generaţii de gimnaste ale României, cucerind în 2004 la Atena aurul olimpic. Cu toţii o ţinem minte pe Oana, micuţa sportivă din Cluj care pleca atunci cu prima şansă la titlul suprem la individual compus. Dar nu a fost să fie atunci. Antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Belu au retras-o din concurs din cauza unei accidentări la gleznă, survenite în timpul unui exerciţiu la sol. Totuşi, şansa i-a surâs la proba pe echipe, când Oana, alături de Cătălina Ponor, Silvia Stroescu, Daniela Sofronie, Monica Roşu şi Alexandra Irimia aduceau bucurie în casele a milioane de români obţinând medalia de aur.

După numeroase titluri naţionale şi o performanţă extraordinară în capitala Greciei, Oana a decis să pună punct carierei de gimnastă. Nu avea decât 17 ani, dar simţea că viitorul ei nu se mai leagă de acest sport. Spre deosebire de majoritatea sportivilor care se retrag, ea nu şi-a dorit nicio secundă să continue activitatea în lumea gimnasticii. S-a retras definitiv şi a rămas doar cu medaliile, gloria şi celebritatea adunate în anii copilăriei.

Citiți întreaga poveste a Oanei Ban în noul număr al săptămânalului "ADS Cluj".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite