Oana Bozga este cea mai talentată studentă din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 19 ani, a câştigat trofeul concursului „Studenţii au talent“, a cărui finală a avut loc luni seara la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

Oana Carmen Bozga este o tânără studentă la Ştiinţe Economice a cărei pasiune pentru folclor a făcut-o cunoscută printre colegii de vârsta ei. Povesteşte că s-a înscris din întâmplare la concursul „Studenţii au talent“, a cărui finală a fost găzduită lunea trecută, 13 iunie, de Opera Maghiară din Cluj-Napoca. „Am aflat de concurs într-o seară, când vorbeam cu o prietenă despre mărunţişuri. I-am zis în glumă că o să merg să văd despre ce este vorba“, mărturiseşte Oana.

Cu folclorul în suflet

Tânăra a crescut la Satu Mare într-o casă unde zilnic se ascultau cântece de muzică populară. Se regăseşte în folclor şi crede că trebuie să pui suflet în ceea ce faci pentru că altfel nu are sens. Tatăl ei este prieten cu interpreţii de muzică populară Ionuţ Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Nicolae Furdui Iancu, Aurel Tămaş. „Toţi mă ştiu de când eram mică. Aveam 8 sau 9 ani când am cântat cu orchestra Crai Nou la ziua mamei mele. Nu mă gândeam atunci că peste 10 ani voi cânta în adevăratul sens al cuvântului şi că voi câştiga şi un trofeu“, povesteşte studenta.

Gluma ajunsă trofeu

Fire modestă şi ambiţioasă, Oana s-a înscris în martie la concursul „Studenţii au talent“ şi nu credea că va ajunge în finală, darămite că va şi câştiga. „M-am ataşat foarte mult de organizatorii competiţiei pentru că ne-au făcut pe fiecare dintre noi să credem că suntem cei mai buni. În argumentarea pe care am citit-o pe scenă am spus că, indiferent de rezultat, mă simt şi mă voi simţi o studentă talentată pentru că am ajuns până aici, în finală“, spune tânăra.
Ea a vrăjit publicul şi juriul cu un potpuriu de patru piese de muzică populară şi una de muzică uşoară, spectacol care a durat 7 minute şi a încântat publicul. „Ideea era să ajung la sufletul studenţilor. De aceea, am ales patru strofe din patru cântece de muzică populară, strofe pe care le-am adaptat vieţii de student. Toate versurile şi linia melodică îmi aparţin“, explică câştigătoarea.
Oana zice că atunci când a urcat pe scena concursului a zis un „Doamne-ajută“ şi, pentru a-şi învinge emoţiile, a folosit diverse trucuri. „Unul dintre aceste secrete e să vorbeşti cu publicul ca să ţi-l apropii şi, totodată, ca să-şi stăpâneşti emoţiile“, adaugă Oana.
Înainte de finală a primit foarte multe mesaje de la cei dragi, prieteni, cunoştinte care îi urau baftă şi îi spuneau că va câştiga fără îndoială. „Mă uimea câtă încredere aveau ceilalţi că voi lua trofeul. Îmi doream să-l câştig, recunosc.  A doua zi, când am ascultat înregistrarea cu mine pusă pe un site de ştiri din Cluj-Napoca nu mi-a venit să cred ce bine am cântat“, mărturiseşte zâmbind studenta.

ÎNTREBARE şi RĂSPUNS

Ce intenţionezi să faci pe viitor?

Sunt în al doilea an de facultate, la specializarea economie agroalimentară. Vreau după ce voi termina să profesez în domeniu. Nu vreau să neglijez nici cariera mea de interpretă de muzică populară. Cânt de 4 ani şi nu vreau să mă opresc. Mă gândeam să mă înscriu la Conservator.

PROFIL

Născută: 16 iulie 1991, Cluj-Napoca
Studii: anul II la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, UBB Cluj-Napoca
Familie: necăsătorită

Ce-i place:
Compune versuri şi se inspiră din viaţa de zi cu zi. Îi place să se plimbe şi se relaxează ascultând muzică. Cum este o fire religioasă, Oanei îi mai place să meargă în vizită la mănăstiri. „Mă decontez de tot acolo“, mărturiseşte tânăra.

Ce nu-i place:
Detestă oamenii care nu ştiu să fie discreţi în anumite situaţii. „Nu-mi place când nu mi se dă dreptate deşi am şi nu îmi mai place când sunt minţită“, zice Oana. Fire modestă, tânăra spune că nu obişnuieşte să se laude.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite