Oamenii legii, testaţi prin flagrante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politiştii de la Rutieră vor fi la rândul lor testaţi împotriva mitei
Politiştii de la Rutieră vor fi la rândul lor testaţi împotriva mitei

Agenţii de la Circulaţie vor fi testaţi de astăzi mult mai des în privinţa deschiderii către acceptarea de "atenţii" de la şoferii prinşi pe roşu. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie îi vor monitoriza pe stradă

Poliţiştii de la Rutieră din toată ţara vor fi verificaţi pe stradă de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) care vor încerca să îi identifice pe cei predispuşi la primirea mitei. Astfel, personalul DGA va simula în trafic situaţii menite să atragă atenţia poliţiştilor de la Circulaţie, care vor fi imediat tentaţi cu diferite „ispite”. „Se va folosi un ofiţer sub acoperire care să treacă, de exemplu, pe culoarea roşie a semaforului pentru a vedea dacă poliţistul îl va opri sau nu şi cum se va comporta mai apoi”, a explicat comisarul-şef Adrian Botezat de la DGA.

„Nu vrem să avem şi la Poliţia Rutieră ce am avut la Poliţia de Frontieră”, a menţionat comisarul şef Marian Motoc, director adjunct al Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR. În primele 3 luni ale anului au fost instrumentate doar trei dosare de luare de mită care privesc personal al Poliţiei Rutiere.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite