O stea de 3,4 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Univers T" şi-a mai adăugat o stea la cele două pe care le avea, după trei ani de renovări făcute cu un credit bancar. Lucrările de modernizare au durat trei ani şi au costat 3,4 milioane de euro, bani proveniţi dintr-un credit bancar şi din surse proprii ale Consiliului Judeţean Cluj.

Complexul hotelier „Univers T" se redeschide astăzi, după trei ani în care au fost efectuate lucrări de renovare şi de modernizare, timp în care unitatea a fost închisă parţial. „În ultimii trei ani, hotelul a fost închis pentru renovare, însă a funcţionat restaurantul şi au fost folosite de clienţii noştri cele patru săli de conferinţă, cu o capacitate totală de 250 de locuri", explică Brânduşa Mândru, managerul complexului hotelier.

Investiţia făcută de Consiliul Judeţean Cluj s-a făcut din resurse proprii - aproximativ 800.000 de euro -  şi printr-un împrumut bancar pe 10 ani, de la CEC Bank, în valoare de 2,5 milioane de euro. În plină criză şi cu lucrări în derulare, „Univers T" a încheiat anul financiar 2010 cu un profit net în valoare de 130.000 de lei. „Ne avantajează poziţia hotelului, chiar lângă complexul comercial Iulius Mall, şi faptul că investitorii care deţin în zonă clădiri de birouri şi-au arătat interesul de a se extinde", mai spune Brânduşa Mândru.

Dotări moderne la preţuri acceptabile

„Univers T", proprietate a Consiliului Judeţean Cluj, are în prezent 22 de camere şi cinci apartamente, dotate cu aer condiţionat, internet, telefon internaţional direct, mini-bar etc. „Este vorba de aripa de vest a hotelului, care funcţionează din ianuarie 2011. Celelalte camere urmează să fie date în folosinţă până la finele acestui an", precizează managerul hotelului. Complexul hotelier dispune şi de o parcare supravegheată cu 70 de locuri.

Preţurile practicate, susţine managerul, sunt accesibile. „O noapte costă între 180 şi 225 de lei, cu mic dejun inclus. Ne situăm undeva la mijloc, în ceea ce priveşte preţurile practicate", adaugă Mândru.

2.300 de camere în Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca funcţionează, în prezent, aproximativ 70 de unităţi de cazare - 50 de hoteluri şi 22 de pensiuni. „În total, vorbim de circa 2.300 de camere. Media, pe lună, în ceea ce priveşte gradul de ocupare se situează undeva în jurul procentului de 20%. Acest procent nu a fluctuat în ultimii ani. Avem un oraş frumos, turiştii ar avea ce vedea, dar e prea puţin promovat. Deocamdată rămâne un oraş de tranzit", spune Ionuţ  Poienaru, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Cluj.

În primul trimestru din 2011, gradul de ocupare a hotelului „Univers T" a fost de 47%.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite