O şansă nouă pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii clujeni, dar şi cei din Maramureş vor putea urma cursurile gratuite. FOTO: Arhivă
Şomerii clujeni, dar şi cei din Maramureş vor putea urma cursurile gratuite. FOTO: Arhivă

În jur de 200 de şomeri din judeţele Cluj şi Baia Mare vor urma cursuri gratuite de pregătire în vederea obţinerii calificării de „meseriaş“. Banii provin din fonduri europene nerambursabile.

Filialele Cluj-Napoca şi Baia Mare ale Fundaţiei Învăţământului Preuniversitar al Cooperaţiei Meşteşugăreşti „Spiru Haret“ au început, astăzi, implementarea proiectului regional Centrul de Calificare şi Resurse pentru Ocupare (CeCRO), în urma căruia, peste 175 de persoane vor urma cursurile de formare profesională în vederea obţinerii unei noi calificări.

Proiectul, în valoare totală de 1.766.400 de lei (din care 1.730.400 de lei sunt fonduri UE nerambursabile – n.r.) , are o durată de doi ani şi are drept scop „facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru cel puţin 200 de persoane“, după cum arată beneficiarii finanţării. În fapt, şomerii vor fi racolaţi pe baza informaţiilor disponibile la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj şI Maramureş.

Doritorii vor urma 10 cursuri de formare profesională pentru dobândirea competenţelor informatice, antreprenoriale şi de dezvoltare durabilă, respectiv pe calificările de coafor, cosmetician, manichiurist pedichiurist, asamblor articole textile, administrator de pensiune turistică, maseur şi instalator. Pe durata cursurilor, şomerii vor face practică în şapte centre de formare a unor agenţi economici din regiune, iar la final, o parte dintre aceştia vor avea şansa să fie angajaţi.

„Pentru şomeri e o şansă de a fi angajaţi şi de a deprinde noi abilităţi. În regiune (regiunea de dezvoltare Nord-Vest – n.r.) va creşte gradul de ocupare a forţei de muncă. Persoanele vor fi selectate începând cu luna ianuarie a anului viitor“, declarat Liviana Marinescu, manager de proiect.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite