O reclamă gigant din Cluj este vizibilă din satelit (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reclama are 3.000 de metri pătraţi
Reclama are 3.000 de metri pătraţi

Acoperişul unui depozit din zona Clujana s-a transformat într-o reclamă imensă. Publicul-ţintă sunt pasagerii avioanelor care aterizează sau decolează la Someşeni. Patronul unei firme clujene producătoare de scaune a avut o idee mai puţin obişnuită de a-şi face publicitate: a vopsit adresa site-ului său pe acoperişul depozitului pe care îl deţine.

Cum ar fi ca acoperişul companiei Antares, unul dintre cei mai mari producători de scaune din ţară, să fie folosit în scop publicitar? La asta s-a gândit Laczo Csaba, patronul firmei şi al depozitului din zona Clujana, în vara anului trecut, când i-a venit ingenioasa idee de a transforma acoperişul de trei mii de metri pătraţi într-o reclamă. Site-ul oficial al companiei, www.scaune.ro, pe care pot fi văzute toate tipurile de scaune realizate de firma clujeană, a devenit, astfel, o operă de artă desenată cu câteva bidinele.

Totul s-a întâmplat în vara anului trecut, când clujeanul observa zilnic avioanele care aterizează pe aeroport trecând nu foarte departe de depozitul în care se află firma de scaune. „Ne-am gândit că zilnic vor vedea adresa site-ului câteva sute de persoane”, ne-a povestit Laczo. Potrivit informaţiilor prezentate de Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, 834.000 au aterizat şi au decolat din aerogară anul trecut.

Ceea ce a devenit în prezent o reclamă a început din joacă şi a fost mai mult o glumă, însă doi din cei trei copii ai patronului nu au stat pe gânduri şi s-au apucat imediat de treabă. „Au început proiectarea unei schiţe pe calculator, iar apoi au vopsit zi de zi, toată vara”, ne-a povestit Laczo Csaba.

Litera şi ziua

Hunor Laczo, cel care şi-a dorit cel mai mult să pună în practică ideea tatălui său, ne-a povestit că a folosit mai bine de patru cutii de vopsea specială pentru a umple toate literele. E vorba de aceeaşi materie colorată care se foloseşte şi la vopsirea piscinelor şi a bazinelor. Acoperişul fiind negru, aceştia au folosit vopsea albă. „Ne-am gândit la vopsea normală, însă am văzut că nu ţine. Atunci am ales această vopsea specială. O cutie avea cam 15-20 de litri şi am folosit patru cutii. Ne lua o zi să umplem o literă cu vopsea”, ne-a povestit Hunor (22 de ani), student la secţia de inginerie economică din cadrul Universităţii Tehnice.

Tânărul a făcut mai întâi schiţa pe calculator, iar pe acoperiş a calculat dimensiunile fiecărei litere cu ajutorul unor sfori şi apoi a trasat conturul acestora cu un spray. A realizat „opera de artă” cu ajutorul unuia dintre fraţii săi şi a unui prieten.

Imaginile din satelit fac reclamă concurenţei

Literele imense, de 29 de metri înălţime şi 9 metri lăţime pot fi observate chiar şi din satelit, cu ajutorul programului Google Earth. Reclamei de pe acoperişul companiei clujene îi lipsea o literă, la care cei doi băieţi ai patronului lucrau exact în momentul în care GeoEye, satelitul corporaţiei Google, fotografia planeta. Imaginile sunt reînnoite o dată la trei ani, motiv pentru care, dacă un utilizator ar dori în acest moment să vadă reclama de pe depozit, ar fi afişată o imagine pe care se poate observa www.scaun.ro în loc de www.scaune.ro.

reclama

Prima adresă aparţine unei alte companii din domeniu, concurenţa clujenilor. Potrivit Google, imaginea a fost surprinsă de satelit în 21 septembrie 2009, şi, cel mai probabil, ea va fi modificată doar peste doi ani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite