FOTO O profesoară a adus soarele din India la Târgul cadourilor de iarnă din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Cheţan-Molnar are împreună cu soţul ei un magazin online cu produse originale din India
Diana Cheţan-Molnar are împreună cu soţul ei un magazin online cu produse originale din India

Pantaloni Ali-Baba, eşarfe colorate, genţi din piele de cămilă şi papuci cu motive indiene, dar şi turtă dulce sub formă de braduţ şi reni, paltoane, cizme, botine, produse tradiţionale, toate se găsesc de azi şi până pe 11 decembrie la Expo Transilvania, la Târgul cadourilor de iarnă.

S-a deschis a 17-a ediţie a Târgului cadourilor de iarnă la Expo Transilvania. Comercianţi din mai multe judeţe ale ţării au venit să-şi vândă produsele la preţuri de producător. Clujenii pot găsi, de azi şi până duminica viitoare, 11 decembrie, articole de îmbrăcăminte (paltoane, scurte de palton, sacouri pentru bărbaţi, şosete, ciorapi lungi), de încălţăminte (ghete şi cizme), dulciuri (turtă dulce sub formă de reni, brăduţi, căsuţe - 3 lei), obiecte de decor pentru sărbătorile de iarnă, bijuterii din pietre semipreţioase, minerale (inele, coliere, cercei), dar şi din ecrane de ceasuri vechi.

„În fiecare an vin pentru că sunt preţuri bune. Acum, la ediţia din 2011, spaţiul este mai mult faţă de anul trecut, dar preţurile sunt neaşteptat de bune", crede Ioana Hălăştoan, 39 de ani, asistentă medicală, care îi căuta pijamale băieţelului ei. Târgul este deschis zilnic de azi până pe 11 decembrie, între orele 12.00 şi 20.00.

Târgul clujean este deschis zilnic de azi până pe 11 decembrie, între orele 12.00 şi 20.00

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA CE GĂSIŢI LA EXPO TRANSILVANIA

În cadrul târgului se desfăşoară şi campania „Fii bun şi de Crăciun!“, ajunsă la a treia ediţie anul acesta. „Copiii care nu mai au nevoie de jucării sunt aşteptaţi la Expo Transilvania să le doneze. Jucăriile vor ajunge la copii din localităţile Ploscoş şi Luna“, afirmă Adela Săstraş de la Expo Transilvania. Campania este realizată în parteneriat cu F.C. Universitatea Cluj şi Inspectoratul Şcolar Cluj.

Sărbătorile în India: steluţe în palmierii de pe plajă

O pată de culoare a târgului o dă standul unei clujence, profesoară de limba română şi economistă, ce are haine şi obiecte de decor din exotica Indie. Se numeşte Diana Cheţan-Molnar şi, din primăvara acestui an, are şi un magazine online pe care îl gestionează împreună cu soţul ei. „Ne-am petrecut sărbătorile de anul trecut în India. În zona unde am stat era una unde locuiesc creştinii şi era interesant să vezi pe plajă câte-o steluţă agăţată într-un palmier", povesteşte clujeanca.

Diana Cheţan-Molnar are un stand cu produse originale din India

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA CE PRODUSE DIN INDIA VĂ PUTEŢI CUMPĂRA DE LA TÂRG

Excursia în India şi-a pus amprenta şi aşa le-a venit ideea de a aduce misterul şi portul indian la Cluj-Napoca. „E prima dată când particip la un târg. Avem eşarfe colorate de la 15 la 30 de lei, genţi din pânză cu motive indiene de la 25 de lei, genţi din piele de cămilă de la 60 la 125 de lei, cămăşi la 40 de lei, carneţele şi albume foto retro din hârtie reciclabilă cu coperţi din piele de cămilă de la 10 la 40 de lei, feţe de pernă cu simboluri (soare, elefanţi) şi zeii Indiei de la 15 la 30 de lei", explică Diana Cheţan-Molnar.

Preţuri la câteva produse

Şosete flauşate - 4 perechi la 10 lei

Colanţi - 5 lei

Papuci de casă - o pereche 30 de lei, 2 perechi 50 de lei

Paltoane pentru damă - de la 220 până la 419 lei

Scurte de palton - 140-160 de lei

Sacou pentur bărbaţi - 160 de lei

Cizme - 249 lei

Botine - 199 lei

Căciuli din piele - 100-300 de lei

Turtă dulce - 3 lei

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite