O mie de studenţi vor fi instruiţi în medicina de urgenţă din bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a lansat un proiect cu finanţare europeană de 9,5 milioane de lei, care prevede instruirea a 1.200 de studenţi de la UMF Cluj-Napoca şi UMF Târgu-Mureş în medicina de urgenţă, prin dezvoltarea unei curricule îmbunătăţite.

Raed Arafat a declarat azi, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că proiectul prevede şi creşterea compatibilităţii programelor de studii universitare de licenţă cu cerinţele pieţei muncii.

"Este un proiect de care vor beneficia studenţi şi cadre didactice pentru formarea în medicina de urgenţă. Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea unei curricule îmbunătăţite pentru studenţi, în domeniul medicinii de urgenţă, promovarea schimburilor de bune practici transnaţionale cu sprijinul partenerilor din Franţa, dezvoltarea cursurilor on-line, a e-learning-ului şi a unei biblioteci virtuale. Vor fi 1.200 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj-Napoca şi UMF Târgu-Mureş instruiţi în medicina de urgenţă prin metode moderne. Proiectul prevede şi creşterea compatibilităţii programelor de studii universitare de licenţă cu cerinţele pieţei muncii. Valoarea proiectului este de 9,5 milioane de lei, durata fiind de 24 de luni", a afirmat Raed Arafat, care este şi managerul proiectului.

Potrivit acestuia, de viitoarea curriculă vor beneficia, în final, toate universităţile de medicină din ţară.

Generalul Julien Henri, din partea Societăţii Franceze de Medicină de Catastrofă, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că în Franţa a fost constituit un grup de experţi care vor furniza informaţii specifice celor care vor realiza noua curriculă pentru a respecta toate standardele internaţionale în medicina de urgenţă.

Proiectul "Curriculă îmbunătăţită şi forme interactive de predare-învăţare pentru specialităţi din programul de studii de licenţă de la facultăţile de medicină" este derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", în parteneriat cu UMF Târgu-Mureş, Societatea Franceză de Medicină de Catastrofă, Fundaţia pentru SMURD şi Asociaţia "Shotron" din Bucureşti.

Finanţarea este asigurată din Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite