O lună de izolare pentru 54 de clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproximativ o lună de la data în care comuna Chinteni a fost grav afectată de inundaţii, pentru 40 de familii de clujeni, astăzi, a fost refăcută legătura cu lumea.

Un pod militar a fost construit, astăzi, peste pârâul Valea Chintăului, cel care desparte cartierul Cluj 2 de restul comunei. Mai mulţi militari din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina“, specializaţi în construcţii militare, au început lucrul la instalarea noului pod, azi dimineaţă, în jurul orei 5.00. În decursul a 10 ore podul a fost construit, în acest fel fiind refăcută legătura cu Clujul pentru cele 40 de familii care locuiesc în blocurile din cartier.

„Era o situaţie deosebită. Podul a fost distrus de inundaţii, iar 56 de oameni care locuiesc aici au rămas izolaţi. Singuri şi-au creat o punte peste care trecea doar câte un om, îşi aduceau copiii în spate până la drum, cărau apa în butoaie. Nimeni nu i-a ajutat timp de o lună de zile. Îi mulţumim noului general al Diviziei, generalului Avram Cătănici care a păşit cu dreptul în Cluj“, a spus primăriţa Chinteniului, Lucia Suciu.

Pod provizoriu

Subprefectul Vasile Cozma spune că podul instalat astăzi este provizoriu, urmând ca noul pod de beton să fie construit atunci când vor fi bani. „Podul din beton ar trebui să coste în jur de 10-12 miliarde de lei vechi. E o hotărâre de Guvern care prevedea alocarea fondurilor. Se va face atunci când vor fi bani“, a spus subprefectul. Actualul pod a fost construit din materialele militarilor din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina“, iar lemnele au venit de la Primăria Chinteni.

image

„Noi am intervenit la solicitare pentru a rezolva această situaţie de urgenţă cu aprobarea Ministerului Apărării Naţionale (MApN)“, a spus generalul Avram Cătănici, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina“.

„Nimeni nu ne-a ajutat“

Marcela Popa, locatară în zonă, spune că unii oameni au rămas cu maşinile izolate peste deal, ca urmare a ruperii podului iniţial. Deşi au făcut mai multe solicitări de intervenţie la Primăria Cluj-Napoca, la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, dar şi la Regia de Administrare a Domeniului Public (RADP) Cluj, oamenii spun că nimeni nu i-a ajutat. „Ni s-a spus că există situaţii mai problematice decât în Chinteni. Oamenii îşi duceau mobila pe punte. Era foarte greu“, povesteşte femeia.

Noul pod este funcţional începând de astăzi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite