O franţuzoaică s-a făcut balerină de Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magali Renaud, alături de Bogdan Cuc
Magali Renaud, alături de Bogdan Cuc

Magali Renaud şi-a lăsat prietenii şi familia din Paris, pentru un post la Teatrul de Balet. Absolventă a celebrei Academii Americane de Dans din Paris, fraţuzoaica Magali Renaud va câştiga la Cluj salariul minim pe economie, dansând pentru prima companie de balet privată din ţară.

A auzit foarte puţine lucruri despre Cluj, înainte să ajungă aici. Şi-a dorit însă doar să-şi urmeze visul, acela de a deveni angajata permanentă a unui teatru de balet. Franţuzoaica Magali Renaud (22 de ani) a fost una din surprizele castingului pentru corpul Teatrului de Balet din Cluj, singura companie de profil 100% privată din România, care îşi va deschide porţile miercuri.

Ea a venit în oraşul de pe Someş în luna august, tocmai din Paris, pentru a demonstra că merită un post la noua instituţie de cultură din oraş.

Prezenţa ei la Cluj nu a fost surpinzătoare doar prin perspectiva metropolei unde a crescut, ci şi datorită CV-ului impresionant, tânăra fiind absolventă a celebrei Academii Americane de Dans din Paris, considerată una din cele mai valoroase astfel de instituţii din Europa.

Dezamăgită de Basel


Despre castingul din Cluj, franţuzoaica a aflat în timpul unui turneu în Germania, unde a dansat pe cele mai mari scene. „Acolo l-am întâlnit pe Bogdan Cucu, acum şi el balerin al Teatrului de Balet din Cluj. Mi-a povestit despre acest proiect. Mi-a plăcut foarte tare ideea, pentru că practic îmi oferă posibilitatea de a dansa în spectacole celebre, chiar şi în roluri principale, ceea ce în Franţa ar fi fost destul de greu”, a declarat Magali Reanaud.

Potrivit acesteia, selecţiile pentru un teatru mare din Germania, Elveţia sau Franţa nu se fac întotdeauna pe criteriul calităţii balerinilor, aspect care a determinat-o să-şi încerce norocul şi la Cluj.

„Am fost acceptată să particip la un casting în Basel, unde au aplicat sute şi sute de balerini, prin intermediul unui CV. Când am ajuns acolo, ne-au înşiruit, şi ne-au zis «tu eşti acceptată, tu nu», fără să dansăm deloc. M-a decepţionat această experienţă. Mi-a dat impresia că noi, balerinii, suntem doar o bucată de carne”, a mărturisit balerina.

Maşini scumpe şi căruţe


Franţuzoaică va câştiga la Cluj salariul minim pe economie, însă spune că faptul că poate dansa într-un oraş important o motivează. „Îmi place Clujul foarte mult. Ceea ce m-a surprins, însă, este diferenţa enormă dintre nivelurile de viaţă. Am văzut maşini foarte scumpe şi la numai cinci metri o căruţă. Îmi lipseşte la Cluj metroul. Da, în Cluj nu e ca în Paris”, spune zâmbind balerina.

Clujenii o pot urmări pe franţuzoaică, în primul spectacol al Teatrului de Balet din Cluj, miercuri, de la ora 18.30, la Opera Română.

Citat:
„Magali e una din cele mai complexe balerine. Se vede că are o şcoală celebră în spate, cea mai bună din Europa”
Alexandru Wolff, directorul Teatrului de Balet din Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite