O expoziţie de la Muzeul de Artă din Cluj, prezentată la Euronews

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul post de televiziune Euronews a prezentat în cadrul rubricii curente de informaţii culturale „Rendez-vous” expoziţia de fotografie „Henri Cartier-Bresson în…Oltenia. Fotografii de Victor Boldâr”, deschisă la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanţilor Muzeului de Artă din Cluj, expoziţia „Henri Cartier-Bresson în…Oltenia. Fotografii de Victor Boldâr” prezintă într-o suită de fotografii alb-negru vizita celebrului fotograf francez Henri Cartier-Bresson (1908-2004) în Oltenia, parte din călătoria făcută alături de Martine Franck (n.1938) în România, în anul 1975.

Realizate în ziua de 7 mai 1975 la Craiova, Râmnicu-Vâlcea şi în alte localităţi din Oltenia, imaginile nu documentează doar locurile vizitate de cunoscutul cuplu de fotografi, avându-i în centru de cele mai multe ori, ci surprind şi imaginea dramatică a unei Românii aflată în plin comunism.

Autorul fotografiilor, Victor Boldâr, (n.1935) este membru de onoare al AAFR şi a făcut parte din grupul de artişti fotografi care i-au însoţit pe oaspeţii francezi în vizita în Oltenia.

După realizare, a trimis fotografiile lui Henri Cartier-Bresson în Franţa, dar nu au ajuns se pare niciodată, fiind oprite de autorităţile comuniste. Aceste fotografii au fost expuse pentru prima dată în anul 2010, la 35 de ani de la realizarea lor, la Muzeul de Artă din Craiova.

Evenimentul este realizat în parteneriat de Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Craiova, Asociaţia Focus Oltenia, Fotoclubul „Mircea Faria” Craiova, Compania Art Act şi City Plaza Hotel.

Expoziţia poate fi vizitată până în data de 12 iunie 2011

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite