O asociaţie cere Corpului de Control al premierului descoperirea falşilor revoluţionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia pentru Adevărul Revoluţiei Cluj cere Corpului de Control al premierului Emil Boc iniţierea unei acţiuni de descoperire a falşilor revoluţionari la nivel naţional, în condiţiile în care aceştia „pătează cinstea şi moralitatea adevăraţilor revoluţionari".

Potrivit unei scrisori a Asociaţiei pentru Adevărul Revoluţiei Cluj transmise preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc, preşedinţii de asociaţii de luptători din ţară ar trebui să analizeze dosarele membrilor pentru a elimina falşii revoluţionari, al căror număr este estimat între 6.000 şi 7.000, informează Mediafax.

„De vină pentru tăierea pe anul 2012 a indemnizaţiei lunare a luptătorilor remarcaţi prin fapte deosebite ce au contribuit la victoria Revoluţiei române din 1989 sunt factorii care au permis infiltrarea în rândurile adevăraţilor revoluţionari a sutelor şi miilor de falşi revoluţionari. Asociaţia pentru Adevărul Revoluţiei Cluj a cerut Corpului de Control al premierului descoperirea falşilor revoluţionari. Sunt 6.000 - 7.000 de falşi revoluţionari care pătează cinstea şi moralitatea adevăraţilor revoluţionari. Soluţia ar fi ca preşedinţii de asociaţii de luptători din ţară să analizeze dosarele membrilor şi să elimine falşii revoluţionari. Aceştia au avizat şi susţinut dosarele falşilor revoluţionari", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Adevărul Revoluţiei Cluj susţin că vina pentru prezenţa falşilor revoluţionari aparţine şi Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 care a promovat dosarele depuse fără să ţină cont de contestaţiile credibile înregistrate.

„O altă vină aparţine Comisiei Tehnice din cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR), inclusiv secretarii de stat, care au acceptat şi avizat dosarele cu falşii revoluţionari, prezentate de asociaţii", se mai arată în scrisoarea asociaţiei clujene, citează Mediafax.

Asociaţia pentru Adevărul Revoluţiei Cluj reuneşte peste 200 de membri, răniţi în Revoluţia din Decembrie 1989 şi urmaşi ai eroilor martiri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite