Cluj: Produse expirate descoperite de OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Produse expirate descoperite de OPC
Cluj: Produse expirate descoperite de OPC

În această săptămână, inspectorii au făcut 48 de controale la unităţi de cazare din judeţ şi au verificat 60 de reclamaţii.

În săptămâna 8-14 august, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj a efectuat 48 de controale la unităţi de cazare din judeţ. În această săptămână au fost verificate 60 de reclamaţii, dintre care 33 pentru servicii, şase bunuri alimentare şi 21 de bunuri nealimentare. În urma controalelor, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.300 de lei.

„Dat fiind faptul ca actiunile tematice au avut în vizor în principal alimentele, preparatele culinare destinate consumatorilor, s-a constatat existenţa la comercializare sau utilizarea la prepararea produselor a unui număr mare de produse cu data limită de consum depăşită. Astfel, a fost dispusa măsura opririi definitive de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a bunurilor alimentare in valoare de 2.544 lei”, se arată într-un comunicat al CJPC Cluj.

Printre alimentele retrase se numără mici formataţi, piept de pui, carne de porc, brânză de vaci, salam de vară, cârnăciori, smântană şi bere. „Un caz deosebit legat de acest aspect este cel constatat la o pensiune agroturistică care avea expuse în vederea comercializării diferite sortimente de bere în valoare de 2.150 lei cu data durabilităţii limita de consum depăşită, data expirării fiind începutul anului”, se mai arată în comunicatul de presă al CJPC Cluj.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite