Cluj: Se caută delegaţi de tineret la ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Se caută delegaţi de tineret la ONU
Cluj: Se caută delegaţi de tineret la ONU

O nouă delegaţie de tineret a României la Organizaţia Naţiunilor Unite va fi aleasă în luna august. Tinerii care doresc să concureze au timp până în 2 august să trimită dosarul de candidatură.

O nouă delegaţie de tineret la Naţiunile Unite va fi aleasă în luna august, care urmează să ia locul delegaţiei formată din studentul clujean Bogdan Covaliu şi Alexandra Martin, studentă în Timişoara. 

Candidaţii trebuie să aibă între 18 şi 25 de ani, interes pentru problemele cu care se confruntă tinerii la nivel global şi cunoştinţe privind activităţile ONU.

Potrivit Corinei Pîrvulescu, de la Consiliul Tineretului din România, candidaturile se primesc până în 2 august pe adresa delegatdetineret@ctr.ro, iar acestea vor fi evaluate în perioada 3-9 august de juriu, format din reprezentanţi ai autorităţilor naţionale, ai Ministerului Afacerilor Externe şi reprezentanţi ai societăţii civile. 

Delegaţii merg în octombrie la New York

„Primii 16 candidaţi vor participa la un interviu telefonic care urmează să fie înregistrat şi evaluat de către juriu, după care urmează dezbaterea finală în 25 august, când vor fi aleşi cei doi delegaţi”, spune Corina Pîrvulescu.

Bogdan Covaliu spune că va fi organizată o întâlnire de „handover” la începutul lunii septembrie, între vechii şi noii delegaţi. În luna septembrie, delegaţii de tineret ai României îşi vor construi agenda şi vor avea mai multe consultări cu organizaţiile de tineret partenere, pentru ca în octombrie să participe la Adunarea Generală a ONU, la New York.

Candidaturi, până duminică

Dosarul de candidatură ce trebuie trimis pe e-mail până duminică, 2 august, trebuie să conţina un CV model European, un eseu în limba engleza de maximum 1500 de cuvinte cu tema „Youth Impact on Social Development: Education, Climate Change and Youth Participation”, o scrisoare de motivatie în limba romana de maximum 500 de cuvinte şi o scrisoare de recomandare de maximum 500 de cuvinte (din partea unei organizatii, a unui profesor, a unui angajator etc).

Corina Pîrvulescu spune că până în prezent s-au primit circa 10 candidaturi, dar din experienţa anilor trecuţi, în ultimele zile vor sosi mult mai multe.

Citeşte şi Bogdan Covaliu reprezintă tinerii la ONU

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite