Numărul locurilor în creşe s-a dublat la Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul an în creşele de stat aduce în această toamnă 110 noi locuri în instituţiile de îngrijire. De la preluarea creşelor în anul 2007 şi crearea Centrului bugetar, numărul de locuri s-a dublat, de la aproape 400 de copii, la peste 800 de copii în 2011.

Mai mult, odată cu finalizarea celor două proiecte de noi construcţii se va ajunge la 1.000 de locuri în creşe în viitorul apropiat.

Circa 50 de locuri s-au creat în Mănăştur, prin extinderea clădirii existente pe strada Meziad cu peste 500 mp. Practic a fost dublată atât suprafaţa clădirii cât şi locurile disponibile în creşă, într-o zonă în care cererea de locuri este extrem de mare, Mănăşturul fiind un cartier, dinamic cu multe familii tinere.

În cadrul aceluiaşi proiect a fost extinsă şi bucătăria astfel încât să permită deservirea a încă 3 creşe aparţinând centrului bugetar, care nu dispun de bucătărie proprie. De asemenea, investiţia a inclus şi acoperirea aripii vechi din clădire cu ţiglă şi amenajarea curţii, care acum permite accesul părinţilor la venire şi la sosire cu maşina, fără să se mai producă blocaje şi ocuparea locurilor de parcare ale vecinilor.

Valoarea totală a lucrărilor realizate în acest an la creşa nr. 8, de pe strada Meziad, se ridică la 1.022.000 de lei, din care lucrările de extindere a fost de 862.000 lei, la care se adaugă mobilierul micuţilor - 60.000 lei şi investiţia necesară dotării bucătăriei cu echipament şi mobilier în valoare de 100.000 lei.

Alte 60 de noi locuri au fost create şi în cartierul Gheorgeni, la creşa nr. 1 de pe Aleea Băiţa, de această dată prin preluarea întregului spaţiu destinat iniţial creşei, care fusese la începutul anilor 90, când creşele erau neocupate, oferit spre închiriere unor fundaţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite