Noul vice al judeţului lasă banii pentru funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Coroian este vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj în locul lui Radu Bica, judecat pentru luare de mită
Alexandru Coroian este vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj în locul lui Radu Bica, judecat pentru luare de mită

Alexandru Coroian (PDL), noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, renunţă la banii de la Cosmote şi Romtelecom pentru statut.

Consilierii judeţeni şi-au ales, ieri, un nou vicepreşedinte în locul lui Radu Bica, trimis în judecată pentru luare de mită. Singura propunere oficială pentru această funcţie a venit din partea PDL, toate celelalte partide refuzând să propună vreun candidat pe funcția vacantă. Astfel, singurul candidat, Alexandru Coroian, a fost ales cu 20 de voturi „pentru" din 33 exprimate, în timp ce 11 consilieri au votat împotriva lui.

Deşi se ştia de două săptămâni că are toate şansele să ocupe fotoliul rămas liber, după ce a depus jurământul noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a spus că e prea devreme să vorbească despre ce anume va face de la înălţimea funcţiei. „Cu siguranţă nu voi fi un vice de birou, voi ieşi în teren foarte mult, inclusiv în zilele care au rămas din acest an. Prioritare sunt proiectele aflate în derulare şi în rest e prematur să intru în alte detalii", a spus Coroian. Totuşi, acesta a spus că nu şi-a pus problema că se întâlnească cu angajaţii disponibilizaţi de la Nokia şi nu vrea să comenteze dacă va prelua negocierile cu Bosch, pe care Radu Bica a susţinut, în faţa magistraţilor, că le-a condus.

Pierde aproape 2.000 de euro pe lună

Până acum câteva luni, Alexandru Coroian a fost directorul Romtelecom Cluj şi, în prezent, este manager de proiect la aceeaşi companie. Potrivit declaraţiei sale de avere, Alexandru Coroian are, împreună cu soţia, un apartament de 89 de metri pătraţi cumpărat în 2004 şi o Skoda Octavia din 2010. Totodată, acesta a încasat în 2010 salarii de 106.385 de lei de la Romtelecom şi 33.593 din partea Cosmote România, unde este membru în Consiliul de Administraţie. În acelaşi timp, Radu Bica, fostul vicepreşedinte al CJ Cluj, a câştigat în 2010 suma de 43.845 de lei. „Urmează să văd cum procedez, ori mă autosuspend, ori voi încheia complet raporturile cu firma. Din Consiliul de Administraţie de la Cosmote voi demisiona pentru că sunt incompatibil", spune noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Deşi venitul pe care-l va obţine este de trei ori mai mic, Alexandru Coroian spune că e opţiunea sa şi crede că nu trebuie să existe neapărat câştiguri materiale. „Nu am mize ascunse. Mi se pare o mişcare oarecum normală, sunt liderul grupului PDL din CJ Cluj şi consider că e un pas firesc, o promovare şi nu o pierdere", conchide acesta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite