Noul mitropolit al Clujului: „IPS Bartolomeu a fost un om de excepţie care nu va putea fi înlocuit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Andrei Andreicuţ, consideră că predecesorul său, IPS Bartolomeu, a fost "un om de excepţie", care nu va putea fi înlocuit, dar care îi va ajuta pe urmaşi cu rugăciunile sale de dincolo.

Înaltul ierarh ortodox a declarat, duminică seară, că îşi propune să continue munca IPS Bartolomeu, în slujirea celor aflaţi în nevoie.

"Toate gândurile mele se îndreaptă spre părintele nostru, Bartolomeu, care s-a mutat la Domnul. IPS Bartolomeu a fost un om de excepţie care nu va putea fi înlocuit. Noi, urmaşii, facem cât putem, iar dânsul, de dincolo, cu rugăciunile sale, ne va ajuta. A fost un om puternic şi fără vicleşug. Voi continua ceea ce a făcut mitropolitul Bartolomeu, şi mă voi preocupa să îi ajutăm pe oameni să se apropie de Hristos, dar şi de slujirea celor aflaţi în nevoie. Trebuie să încercăm să fim mai buni, pentru că viaţa e efemeră", a spus IPS Andrei.

Noul mitropolit al Clujului a precizat că un alt lucru care îi va sta în atenţie este implicarea în Cetate şi grija pentru tânăra generaţie "care să fie formată în spiritul Evangheliei".

IPS Andrei a participat, duminică seară, la un concert in memoriam IPS Bartolomeu, organizat de Fundaţia "Mitropolitul Bartolomeu" şi susţinut în sala Auditorium Maximum a Universităţii "Babeş-Bolyai" de Cvartetul Transilvan al Filarmonicii clujene.

La manifestare au fost prezenţi, printre alţii, episcopul vicar Vasile Someşanul al Mitropoliei Clujului, rectorul UBB, Andrei Marga, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, deputatul PNL Horea Uioreanu, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, a fost ales, vineri, în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în funcţia de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, rămasă vacantă după moartea IPS Bartolomeu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite