Noul erou al Clujului: „Am aruncat în disperare, dar am simţit că va intra“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tyler Morris a ridicat trofeul deasupra capului la finalul unui meci electrizant
Tyler Morris a ridicat trofeul deasupra capului la finalul unui meci electrizant

În ultima secundă a meciului 6 al finalei dintre „U“ Mobitelco şi CSU Asesoft, de la circa 16 metri (din propriul teren), Tyler Morris (24 de ani) nu mai avea decât şansa unei aruncări „la disperare“, şi a adus titlul la Cluj

Americanul a reuşit un coş senzaţional, cu el ,„U“ Mobitelco câştigând cu 64-61 (17-10, 14-14, 12-15, 21-22) al 6-lea meci al finalei şi redevenind campioană a României după 15 ani. Astfel a luat sfârşit hegemonia Asesoftului din Ploieşti care a cucerit şapte titluri între 2004 şi 2010. Bucuria a fost de nedescris în rândul clujenilor. La finalul partidei, cei 3.000 de spectatori din sala „Horia Demian“ au intrat pe teren, sărbătorind alături de jucători.

Deşi a intrat pentru totdeauna în inimile iubitorilor baschetului clujean, Morris rămâne un tip modest şi spune că execuţia care a adus titlul la Cluj a fost pur întâmplătoare, iar meritul este al colectivului: „Cu o secundă înainte de final, vă daţi seama că nu mai poţi rămâne raţional şi să-ţi propui o anumită schemă de joc. Am luat mingea, m-am concentrat cât am putut de bine şi am aruncat, în disperare. Mă uitam după minge în aer şi simţeam că va intra, direcţia era perfectă. A fost noroc, este clar, iar grupul are principalul merit pentru această performanţă. Suntem cu toţii extrem de fericiţi“, a declarat americanul.

E mare blogger şi îi place ciorba de perişoare

Venit abia în luna februarie la Cluj, Morris s-a acomodat incredibil de repede. „Secretul acesta este al lui Marcel Ţenter. E al lui şi nu-l dezvăluie, are un talent de a integra jucătorii străini foarte repede. La fel a fost şi cu Lawrence“, spunea directorul executiv al clujenilor, Mircea Cristescu, chiar înaintea ultimelor două meciuri din finală. Morris este născut la 19 noiembrie 1986, la Indianapolis. Necăsători, tare ca hobby bloggingul şi îi place ciorba de perişoare. Pe blogul lui personal, americanul are diverse postări despre viaţa lui de la Cluj şi baschetul românesc.

Modelul său este colegul Paul Chetreanu, pe care-l consideră un tip extrem de inteligent şi educat. Aseară, Tyler a reuşit doar nouă puncte, principalii realizatori ai campioanei fiind Krstanovici, cu 15 puncte, Dykes cu 13 şi Cuici cu Silvăşan câte 10, dar coşul absolut fenomenal din ultima secundă i-a adus în delir pe cei peste 3000 de fani din Sala Sporturilor „Horia Demian“, iar Morris a intrat pentru totdeauna în inimile „alb-negrilor“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite