Noul CFR Cluj, mai ieftin şi mai bun!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ardelenii au exclus din lot jucătorii cu salarii mari şi pe cei consideraţi blazaţi, iar în schimb au adus fotbalişti ieftini, care vor fi titulari. Kapetanos, Maftei, Sougou, Mincă şi Nicoară sunt noutăţile CFR-ului. „Curăţenia“ a adus şi un profit grupării din Gruia: 2,3 milioane de euro.

Locul opt ocupat de CFR Cluj la finalul anului 2010 în Liga I, dar şi distanţa de 12 puncte faţă de Oţelul, liderul clasamentului, i-au făcut pe oficialii grupării din Gruia să-şi reconsidere strategia pentru ultima parte a campionatului. Chiar dacă, măcar la nivel declarativ, se mai gândesc la titlu, ardelenii au trecut la remanierea lotului.

Arpad Paszkany, finanţatorul CFR-ului, a trecut la măsuri drastice, forţat şi de continuitatea crizei economice. A scăpat de toţi jucătorii care aveau salarii mari şi ale căror prestaţii nu erau direct proporţionale cu acestea, iar în locul lor au fost aduşi fotbalişti ieftini sau chiar liberi de contract. Cu rezilierea contractelor lui Yssouf Kone, Tony, Alcantara, Peskovici, Ramon şi Stăncioiu, la care se adaugă revenirea lui Tomas Costa la Porto şi a lui Sforzini la Udinese, după expirarea împrumuturilor, Paszkany a economisit deja aproximativ 1,2 milioane de euro. Apoi, Culio şi Bjelanovici, pe lângă faptul că împreună au adus în conturile clubului 2,7 milioane de euro, l-au „ajutat" pe finanţator să mai facă încă o economie de 600.000 de euro (atât primeau cei doi numai din salarii). Reiese astfel suma totală de 4,5 milioane de euro.

Kapetanos, vedeta campaniei de achiziţii

Normal, clujenii au făcut şi achiziţii. Vasile Maftei a fost adus pentru a acoperi golul lăsat pe dreapta de Tony, iar Viorel Nicoară, datorită prestaţiilor bune din tur de la Victoria Brăneşti. Ambii au costat-o pe CFR 600.000 de euro. Apoi, campionii s-au înţeles cu cei de la Braşov pentru mutarea lui Mincă, pentru care au plătit 80.000 de euro. Marea lovitură a fost ademenirea lui Pantelis Kapetanos. Liber de contract după despărţirea de Steaua, grecul a primit o primă de instalare de 250.000 de euro şi un salariu stagional de 170.000 de euro. Ultima achiziţie, Modou Sougou, senegalezul cu paşaport francez, pentru care Paszkany mai are de fixat câteva detalii, va costa 300.000 de euro. Suma totală, de 1,4 milioane de euro, plus salariile celor cinci, care ajung în total la 800.000 de euro, l-au făcut pe Paszkany să scoată din buzunar 2,2 milioane de euro. Cu aceste permutări, ardelenii au ieşit pe plus, profitul total fiind cifrat la 2,3 milioane de euro.

Au adus doar titulari

În condiţiile în care l-au dat afară pe Stăncioiu, iar evoluţiile lui Nuno Claro sunt oscilante, locul de titular în poartă pare a-i reveni lui Mincă. Pe flancul drept, Maftei n-are rival, în condiţiile în care Panin va reveni ca fundaş stânga. Şi Sougou va îmbrăca un tricou de titular, recomandat de calităţile sale după cum a spus şi Tony Conceiçao, fostul antrenor al CFR-ului. În fine, şi-n atac sunt noutăţi. Kapetanos, care încă nu se antrenează la capacitate maximă din cauza unei probleme la genunchi, va fi, foarte probabil, titular, mai ales că Traore traversează o acută lipsă de formă, la fel ca Bud şi ca Batin.

image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite