Noua pistă a aeroportului ar putea fi gata în vara anului viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista nouă a aeroportului este în grafic. FOTO: Arhivă
Pista nouă a aeroportului este în grafic. FOTO: Arhivă

Lucrările la noua pistă a aeroportului sunt în grafic, astfel că în șase luni s-ar putea finaliza prima etapă a pistei de 3.500 de metri.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a menționat astăzi că lucrările la noua pistă a aeroportului decurg într-un ritm foarte bun. Declarația a fost făcută în urma discuțiilor dintre Tișe și directorul Aerportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo. „Lucrările la noua pistă merg într-un ritm foarte bun, aproape doi kilometri de fundație au fost săpați. Avem speranțe că undeva în luna mai-iunie vom putea avea pista de 2.100 de metri funcțională. Contează și cum va fi vremea, dar momentan lucrurile merg foarte bine și suntem în grafic cu pista nouă", a menționat Tișe.

În ședința consilierilor locali de astăzi s-a votat și modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca-Pista de decolare - aterizare 3500 m". Astfel, în situaţia în care imobilele expropriate sunt proprietatea unei persoane decedate, despăgubirea se va consemna pe seama defunctului. Despăgubirile vor fi eliberate numai succesorilor care îşi vor dovedi calitatea cu certificatul de calitate de moştenitor, certificatul de moştenitor sau cu hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite