Noua pistă a Aeroportului Cluj, construită cu 32,4 milioane de euro. Lucrările încep joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la construcţia pistei de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca vor începe joi, în prima etapă urmând să se realizeze o porţiune de 2.100 de metri din pistă, iar investiţia este estimată la 32,4 milioane de euro.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, miercuri va fi semnat contractul cu asocierea de firme care a câştigat licitaţia pentru construirea noii piste a aeroportului clujean.

"Contestaţia depusă de Romstrade la licitaţia organizată pentru construirea noii piste a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a fost respinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), astfel încât miercuri vom semna contractul cu asocierea de trei firme care a câştigat licitaţia, iar joi vor începe lucrările de execuţie. Vom începe cu prima etapă, de 2.100 de metri, din cei 3.500 de metri, costurile investiţiei ridicându-se la 32,4 de milioane de euro. Prima etapă va fi finalizată în termen de 180 de zile. În acest interval vom licita şi cea de-a doua etapă, de la 2.100 de metri la 3.500 de metri, pentru care se va devia şi cursul râului Someş", a spus Tişe.

Potrivit şefului CJ Cluj, noua pistă de 3.500 de metri va permite operarea unor zboruri transatlantice, "visul" său fiind o cursă Cluj-Napoca - New York în 2013.

Alin Tişe a precizat că actuala pistă va fi folosită ca a doua pistă a aeroportului sau ca şi cale de rulare.

Preşedintele CJ Cluj a adăugat că se analizează posibilitatea de a acţiona în judecată SC Romstrade, care a contestat licitaţia.

"CJ Cluj analizează posibilitatea de a acţiona Romstrade în judecată, firma care a contestat licitaţia pentru pistă şi care ne-a ţinut şase luni blocaţi. Vom cere despăgubiri şi chiar falimentul acestei firme. Va trebui să dovedim pagubele pe care ni le-a produs. Cred că nu ne mai putem permite să stăm şase luni cu o investiţie care a fost întârziată în mod nejustificat", a spus Alin Tişe.

Licitaţia privind construirea pistei de 3.500 de metri a fost câştigată de asocierea dintre SC Construcţii Napoca, SC ICCO Systems şi SC Geo Arc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite