Noua Filarmonică Transilvania va fi făcută din metal și sticlă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a anunțat câștigătorul licitației pentru proiectarea clădirii Filarmonicii Transilvania. Noul proiect va fi realizat de o o firmă de arhitectură din București, asociată cu o altă societate, specializată pe structuri de rezistență.

Comisia de licitație a desemnat câștigătoare  S.C. Vaal Arhitectură S.R.L., în asociere cu Popp şi asociaţii, pentru prețul de 2,4 milioane de lei. ” Nu am ales prețul cel mai mic, ci în funcție de punctajul tehnic foarte clar, care este concordanță cu caietul de sarcini. E ancorată în realitate, nu e atât de costistoare. Folosește toate spațiile interioare și exterioare, este prezervat și monumentul istoric din zonă”, a declarat primarul Sorin Apostu despre proiectul câștigător. El  a precizat că cei care au câștigat licitația au luat 51 de puncte 60 posibile. ”Următorii clasați au fost două firme care sunt pe locul trei, cu 30 de puncte fiecare, S.C. Bogart Construct și S.C. Carpat Proiect”, a declarat arhitectul Mircea Dinculescu, managerul de proiect. Jurizarea proiectelor s-a făcut pe criterii urbanistice şi arhitecturale, judecându-se încadrarea în sit, accesibilitatea, felul în care este realizată sala de concerte.

Sală de 1200 de locuri

Arhitectul a mai precizat și că în desemnarea câștigătorilor a contat și expresia modernă a proiectului propus. ”Celelate proiecte erau mai clasice. Acesta a propus folosirea de material moderne, sticlă și metal. Are o deschidere pietonală pe tot amplasamentul, dar și spații suplimentare pentru mai multe posibilități”, a mai spus managerul de proiect. 

 
Sala de concerte a Centrului Cultural “Transilvania”, care va fi sediul Filarmonicii cu același nume va avea 1200 de locuri. Întregul complex va avea o parcare subterană, de minimum 400 de locuri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite