Noua Dreaptă mărşăluieşte în centrul Clujului (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200 de persoane, membri ai organizaţiei Noua Dreaptă din ţară şi din Republica Moldova, participă în centrul Clujului la un marş în  memoria lui Avram Iancu, în cadrul unor manifestări dedicate revoluţionarului de la 1848.

Paricipanţii au cântat cântece patriotice, au fluturat steagul naţional, dar şi pe cel al organizaţiei din care fac parte. „Vrem să demonstrăm că tineretul naţionalist român nu va negocia niciodată caracterul naţional, indivizibil al României“, a declarat Tudor Ionescu, preşedintele organizaţiei Noua Dreaptă. 

Cât despre incindentul petrecut la Miercurea Ciuc, unde un alt extremist, de data aceasta de etnie maghiară, respectiv Csibi Barna, a spânzurat un manechin care îl înfăţişa pe Avram Iancu, naţionaliştii români cred că gestul acestuia nici măcar nu trebuie luat în seamă. „Nici nu merită să vorbim despre asta“, a spus Tudor Ionescu.

Participanţii la miting au pornit marşul de la monumentul Memorandiştilor situat în centrul Clujului şi au continuat pe bulevardul Eroilor, până la statuia lui Avram Iancu, din piaţa cu acelaşi nume. Pe traseu au fost scandate lozinci de genul: „Harghita, Covasna pământ românesc“. 

Manifestanţii au fost însoţiţi pe traseu de câteva zeci de jandarmi şi poliţişti.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite