Noaptea competiţiei pe bune între muzee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul devenit deja cunoscut sub numele de „Noaptea muzeelor“ nu mai este o simplă obligaţie de serviciu pentru instituţiile culturale. Scoase din amorţeală de eventuala candidatură pentru capitala europeană culturală, instituţiile clujene se întrec în oferte dinamice.

Pe lângă instituţiile locale, judeţene şi naţionale, care au anunţat programe special cu această ocazie, în competiţie a intrat şi o galerie privată.

Muzeul de Artă, subordonat Consiliului Judeţean, a ales să invite vizitatorii la un program „viu“. În colaborare cu Galeria Quadro, de pe Strada Napoca 2-4, Muzeul oferă un program uşor amuzant: viziunea artistului plastic Erno Ciupe Bartha faţă de istoria televizorului. Pe lângă obiectele legate de televizor şi sculpturile artistului în bronz şi fân, vizitatorii mai pot urmări interviuri în direct realizate de jurnalişti. Tot aici, va fi proiectat şi filmul „Circul vesel”, din programul TIFF. Deschis va fi şi Muzeul Etnografic, secţia de pe strada Memorandumului.

Arme medievale mânuite de cavalerii muşatini

Tot un spectacol viu au imaginat şi Primăria împreună cu Muzeul de Istorie. Expoziţia de arme medievale şi moderne va fi pusă în valoare la Bastionul Croitorilor, unde se aniversează un an de la modernizarea clădirii. Actorii din Ordinele Muşatinilor şi Basarabilor promit spectacole de dans şi lupte de epocă. Manifestarea va avea şi o puternică componentă speologică, fiind organizate concursuri de orientare turistică şi proiecţii de fotografii din peşterile din Apuseni.

Universitatea Babeş- Bolyai îşi deschide până după miezul nopţii porţile muzeelor proprii, oferind vizitatorilor, la Muzeul de Mineralogie, posibilitatea de a admira celebrul meteorit din Mociu, căzut în urmă cu mai bine de un secol în judeţul Cluj, sau ouăle de dinozaur de la Muzeul de Paleontologie, din sediul central de pe Kogălniceanu nr 1. O expoziţie cu imagini de epocă de pe Valea Someşului va putea fi văzută în premieră la muzeul UBB de pe strada Kogălniceanu. Vivariul va fi deschis la muzeul de pe strada Clinicilor 5-7.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite