Rareş Niculescu, invitat-cheie la o dezbatere pe tema politicii agricole comune, din perspectiva României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul european Rareş Niculescu a adresat ieri Comisiei Europene două întrebări scrise cu privire la regimul achiziţiei de terenuri agricole în Ungaria.

"Primul ministru al Ungariei a anunţat că Guvernul său va adopta în curând un nou act normativ prin care va interzice străinilor să cumpere terenuri agricole. Premierul Orban a precizat că investitorii străini nu vor mai putea cumpăra terenuri arabile şi a afirmat că reguli similare se aplică în ţări precum Franţa şi Austria. Comisia este rugată să răspundă la următoarele întrebări: Are Ungaria sau alt stat membru posibilitatea de a adopta astfel de reglementări? Care este regimul achiziționării de terenuri de către investitorii străini în Franţa şi Austria, statele menţionate de primul ministru ungar?", a declarat Niculescu.

Rareş Niculescu va participa mâine, 18 octombrie, la dezbaterea "Politica Agricolă Comună şi contribuţia sa la realizarea obiectivelor Strategiei 2020, din perspectiva României", organizată la Iaşi de Biroul de Informare al Parlamentului European din România, în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite