Noul ministru al Educaţiei, clujeanul Cătălin Baba, l-a dat jos pe Andrei Marga de la şefia UBB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul Universităţii „Babeş-Bolyai" a desemnat azi, într-o şedinţă, pe Nicolae Bocşan drept ordonator de credite. Decizia vine pe fondul ordinului dat zilele trecute de ministrul Educaţiei, clujeanul Cătălin Baba.

Profesorul Nicolae Bocşan a fost rector al UBB în perioada când Andrei Marga era preşedinte al Consiliului Academic. Bocşan va fi ordonator de credite până când va fi ales şi validat noul rector.  „În legătură cu ordonatorul de credite, acesta a fost desemnat de Senatul UBB, conform prevederilor legii, în şedinţa de azi, 22 februarie 2012, - este vorba de prof.univ.dr. Nicolae Bocşan", spune purtătorul de cuvânt al UBB, Cristina Nistor.

Numirea unui ordonator de credite s-a făcut ca urmare a ordinului din 17 februarie a ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, ordin care făcea referire la modul în care trebuie să se desfăşoare alegerile pentru funcţia de rector într-o universitate şi prevedea numirea unui ordonator de credite. „În situaţia în care termenul de alegere a rectorului depăşeşte mandatul rectorului în funcţie, Senatul universităţilor de stat propune MECTS desemnarea unui ordonator de credite, cu drept de semnătură, până la data la care este confirmat un nou rector", se arată în ordinul ministrului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite