Cluj: Nesimţiţii parcărilor blochează centrul (SONDAJ+FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Nesimţiţii parcărilor blochează centrul (SONDAJ+FOTO)
Cluj: Nesimţiţii parcărilor blochează centrul (SONDAJ+FOTO)

În lipsa locurilor de parcare, numeroşi şoferi blochează străzi sau trotuare cu maşinile lor. Poliţia Comunitară acţionează prin diverse campanii şi încearcă „să-i educe” pe şoferii indisciplinaţi, nu doar să-i amendeze.

Problema locurilor de parcare din centrul Clujului este departe de a fi rezolvată, recunosc autorităţile. Sute sau chiar mii de locuri de parcare ce urmează să apară în zona centrală în următorii ani sunt salvarea aşteptată de către mămicile care visează să-şi plimbe liber copilul în cărucior.

În prezent, situaţia nu este prea roz, deşi Poliţia Comunitară e relativ vigilentă cu „nesimţiţii parcărilor” şi împarte zeci sau chiar sute de procese verbale de constatare zilnic. Tot clujeanul de rând, care circulă măcar câteva sute de metri pe jos în fiecare zi, dă peste maşini parcate „de urgenţă”, cu sau fără avariile pornite, pe mijlocul trotuarului, uneori blocându-l complet.

În spaţiile urbane aglomerate, aflate în zone publice intens circulate, apar cele mai multe probleme. Rar se întâmplă ca pietonii să circule de la un capăt la altul al unei străzi fără să fie nevoiţi să treacă pe cealaltă parte sau să circule pe mijlocul străzii.

Poliţiştii patrulează des

image


Potrivit lui Marius-Daniel Cîmpean, şeful Serviciului Control trafic rutier al Poliţiei Comunitare din Cluj-Napoca, poliţiştii comunitari nu „sar” să amendeze din prima, un exemplu fiind acţiunile de pe noul pietonal, strada Potaissa. 

Marius Cîmpean, care coordonează un serviciu cu 31 de angajaţi, spune că pe strada Potaissa şi străzile adiecente au fost purtate discuţii cu riveranii, au fost distribuiţi fluturaşi şi date avertismente. Pentru că parcarea sau staţionarea au fost interzise pe pietonal, inclusiv riveranilor, problemele nu încetează să apară.

O altă „zonă roşie” a parcărilor, cea din apropierea Primăriei, este rezolvată în mare parte prin prezenţa parkingului de lângă Biblioteca Central Univeristară „Lucian Blaga”. Nu toţi au însă timpul necesar să parcheze. În această dimineaţă, o maşină în valoare de peste 20.000 de euro a blocat în totalitate un garaj şi un trotuar pe strada Vasile Alecsandri.

O clujeancă în vârstă de 56 de ani care locuieşte în zonă, pe strada Cardinal Iuliu Hossu, se plânge că mereu trebuie să traverseze strada, iar de cei în scaune cu rotile nu au nicio şansă să se deplaseze singuri pe străzi.

Mai greu de convins

Printre cei mai greu „de educat” riverani ai noului spaţiu pietonal s-au dovedit locatarii de la numărul 8 de pe strada Potaissa, unde într-o casă locuiesc mai multe familii, iar accesul în curte nu permite intrarea unei maşini. Chiar dacă au două garaje la parterul locuinţei, cele câteva familii au întâlniri dese cu poliţiştii comunitari.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite