Cluj: „Neluţu Sabău este o legendă în sat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: „Neluţu Sabău este o legendă în sat”
Cluj: „Neluţu Sabău este o legendă în sat”

Performanţa reuşită de Ioan Ovidiu Sabău cu FC Timişoara a fost sărbătorită ca atare în satul clujean Valea Florilor, locul copilăriei antrenorului. Părinţii săi au povestit câteva detalii din copilăria acestuia, dar şi despre momentele grele ale carierei mezinului familie

Neluţu Sabău s-a născut în Câmpia Turzii, dar a copilărit în Valea Florilor, comuna Ploscoş, într-un sătuc izolat, unde până acum câţiva ani singurul mijloc de transport cu care se putea ajunge era căruţa. Cel mai respectat om din comună este Ioan Sabău, primarul care are un fiu ajuns mare vedetă. Nu găseşti un om care să nu fi auzit de Neluţu Sabău, singurul copil care şi-a luat cu el o minge şi o pereche de ghete şi a ales viaţa de la oraş.

„Sprinten şi neastâmpărat” de mic, cum îl caracterizează mama sa, Neluţu s-a născut cu mingea sub braţ. Nu avea decât patru ani şi îşi lua mingiuţa cu el, găsea o parcelă unde iarba era cosită, înfigea doi ţăruşi şi poarta era gata. „De foarte mic copil, dacă găsea o piatră, dădea cu piciorul în ea.

Nu ştia să zică fotbal, dar ne înnebunea de câte ori pe zi rostea cuvântul flobal. Asta îi trebuia lui, să joace fotbal. Nu sărea gardurile să intre în grădinile vecinilor, îşi vedea de ale lui. A fost premiant până în clasa a patra, dar apoi s-a concentrat pe fotbal, iar acum a ajuns o legendă opentru toţi sătenii", povesteşte mama sa, Lina.

În familie, tatăl este cel care urmăreşte toate partidele lui Neluţu şi merge să-l vadă la meciuri de fiecare dată când are ocazia. „Eu tot timpul i-am zis că se poate califica. După ce am văzut că a făcut 2-2 în Ucraina, i-am spus ăs creadă în şansa lui, chiar dacă Shahtior are jucători mult mai valoroşi decât ai lui. M-am urcat pe tren cu un prieten de-al meu şi am mers la Timişoara. N-am avut nicio emoţie, am stat calm şi m-am bucurat la final. A fost o bucurie de nedescris”, spune Ioan.

În satul Valea Florilor, nu există un om care să nu fie fan al lui Neluţu. Pentru ei, acesta este o legendă vie, cu care se mândresc. Cu toţii au sărbătorit victoria celui care şi-a luat viaţa în propriile mâini şi a devenit celebru.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite