Nelu din „Morgen“ se întâlneşte cu publicul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Maghiar de Stat prezintă azi, de la ora 19.00, o proiecţie specială a filmului"Morgen", în prezenţa actorilor, mulţi dintre ei angajaţi ai instituţiei clujene.

„Morgen" este unul dintre filmele cu cele mai multe nominalizări la cea de-a cincea ediţie a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc pe 28 martie la Bucureşti. Producţia e nominalizată la cele mai importante categorii ale premiilor - cel mai bun film, cel mai bun regizor (Marian Crişan) şi cel mai bun actor într-un rol principal (Andras Hathazi pentru rolul Nelu şi Yilmaz Yalcin pentru rolul Behran).

Filmul, care anul trecut a primit patru trofee la Festivalul de la Locarno (Elveţia) - între care şi Premiul Special al Juriului - este primul lungmetraj al lui Marian Crişan, care în 2008 a câştigat un Palme d'Or la Festivalul de la Cannes pentru scurtmetrajul „Megatron".

Povestea din „Morgen" are loc în oraşul natal al regizorului, Salonta, iar subiectul - o emoţionantă poveste de prietenie dintre un român şi un kurd - a venit de la sine, zona fiind asaltată de emigranţii clandestini din Orientul Mijlociu, care tranzitează România spre un trai mai bun în Occident.

Astfel se naşte o legătură bizară, plină de umor, dar şi de tandreţe, între Nelu - bodyguard într-un supermarket din Salonta şi Behran - un kurd care nu cunoaşte decât limba maternă şi trebuie să ajungă la fiul său, în Germania. În rolul lui Nelu joacă actorul András Hatházi, de la Teatrul Maghiar din Cluj (unde face o interpretare impresionantă în „Unchiul Vania", a lui Andrei Şerban), care va fi prezent la proiecţia de azi şi va răspunde întrebărilor publicului.

Proiecţia are loc în Noua Sală Studio a TMS, iar biletul de intrare costă cinci lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite