Naţiunile Unite caută soluţii pentru romii de la Pata Rât

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţiunile Unite caută soluţii pentru romii de la Pata Rât
Naţiunile Unite caută soluţii pentru romii de la Pata Rât

Reprezentanţii Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) au lansat, miercuri, un program pentru integrarea romilor care trăiesc la Pata Rât. Programul are în vedere alocarea sumei de 60.000 de dolari pentru găsirea de soluţii şi atragerea de fonduri europene pentru rezolvarea problemei romilor.

Proiectul lansat de UNDP va fi derulat pe trei paliere, locuinţe sociale, educaţie şi locuri de muncă. Primăria municipiului Cluj-Napoca va beneficia de ajutorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare pentru a întocmi proiecte europene pentru integrarea celor peste 2000 de romi care trăiesc la groapa de gunoi. La elaborarea proiectelor vor participa zece experţi, dar şi asistenţi sociali, voluntari şi angajaţi ai primăriei.

„Primăria municipiului Cluj-Napoca este parte a unui proiect care vizează rezolvarea problemei romilor în zona Pata Rât. Proiectul nostru urmăreşte atragerea de fonduri europene pentru rezolvarea problemei romilor. Clujul nu-şi mai poate permite să ignore această problemă, proiectul va fi unul model pentru întreaga Românie. Vreau ca până în 31 iulie să fie identificate tipurile de proiecte care să fie supuse spre aprobare şi finanţare şi să începem incluziunea socială a persoanelor defavorizate", a precizat primarul Emil Boc.

Reprezentanţii UNDP au precizat că soluţiile în cazul Pata Rât trebuie să vină şi de la locuitorii din zonă, ca parte a comunităţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite