Cluj: Prim-procurorul din Năsăud a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O instanţă a Curţii de Apel Cluj a hotărât, aseară, ca prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, Veturia Moldovan, să fie arestată pentru 29 de zile, după ce aceasta a fost reţinută de lucrătorii DNA Cluj.

Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Năsăud, Veturia Adriana Moldovan, a fost reţinut, marţi noapte, pentru trafic de influenţă şi instigare la fals.

Procurorii DNA au solicitat avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru a putea cere arestarea preventivă a lui Moldovan, care a fost acordat, iar aceasta a fost prezentată, miercuri după-amiază, Curţii de Apel Cluj, instanţă competentă pentru emiterea mandatului de aretare preventivă.

În jurul orei 20.00, prim-procurorul a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. „E o înscenare”, a afirmat Moldovan la Ieşirea din sală. Avocatul acesteia, Eugen Iordăchescu, ne-a declarat că nu e neapărat o înscenare, însă mai multe lucruri au fost puse cap la cap greşit, făcndu-se o greşeală. „Nu există suficiente probe pentru a fi incriminată. Am formulat recurs”, a mai spus acesta.

Podul de la casă a adus-o în faţa instanţei

Conform unor surse judiciare, în acest dosar mai sunt urmăriţi penal un judecător de la Judecătoria Năsăud, Petru Rus, şi un grefier de la aceeaşi instanţă.

Potrivit avocatului său, în luna mai, Veturia Moldovan ar fi fost procuror de şedinţă într-un dosar în care fiul său era avocat. Dosarul s-a amânat, atunci, dar în încheiere prim-procurorul i-ar fi influenţat pe judecător şi pe grefier să treacă faptul că la acea şedinţă ar fi participat un alt procuror.

O altă acuzaţie pentru care prim-procurorul e cercetat este că ar fi dispus o sancţiune cu caracter administrativ în cazul unui bărbat din Năsăud, care era cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În dosar se arată că acesta, împreună cu tatăl său, i-ar fi construit Veturiei Moldovan un pod în faţa casei pe care magistratul o deţine în localitatea Poiana Zânelor. Avocatul acesteia susţine, însă, că pentru această lucrare a achitat o sumă de bani şi deţine o factură şi o chitanţă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite