Muzeul de Istorie din Cluj începe cel mai mare program de cercetare arheologică din ţară. În Munţii Orăştiei, la cetăţile dacice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţile dacice nu vor primi finanţare până nu devin proprietatea Consiliului judeţean
Cetăţile dacice nu vor primi finanţare până nu devin proprietatea Consiliului judeţean

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei a obţinut autorizaţia de cercetare arheologică şi va începe programului multianual de cercetări arheologice „Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei", cel mai mare de acest fel derulat în ţară până acum.  

Programul se va desfăşura pe patru ani, timp în care se vor efectua cercetări arheologice sistematice şi pluridisciplinare în cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, care sunt monumente înscrise pe Lista Patrimoniului UNESCO. „Dorinţa noastră este ca acest important program de cercetare să devină un model, în conformitate cu valoarea vestigiilor şi statutul UNESCO al monumentelor antice din zona Munţilor  Orăştiei", se arată în comunicatul trimis de Gheorghe Petrov de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei.

Programul a fost iniţiat şi finanţat de către Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Muzeul de Istorie clujean coordonează acţiunea de cercetare în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva şi Institutul de Arheologie şi Istoria Artei din Cluj-Napoca. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite