Mustrare pentru dispecerul de la Ambulanţă care ameninţă clujenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timea Drăguş, angajată la Ambulanţă, i-a spus unui bărbat că îl amendează dacă mai cere o salvare pentru soţia sa, care a suferit o peritonită. Conducerea Ambulanţei a sancţionat-o cu mustrare, deşi o femeie de 29 de ani a fost la un pas de moarte din cauza întârzierii de peste 40 de minute a ambulanţei solicitate.

Dispecera de la Serviciul de Ambulanţă Cluj, Timea Drăguş, care în urmă cu o lună l-a ameninţat pe un clujean cu amenda în cazul în care o mai „deranjează" cu vreun apel, s-a ales cu o mustrare din partea conducerii instituţiei unde este angajată.

Convorbiri înregistrate

Cel care a solicitat în urmă cu o lună o ambulanţă pe strada Cantonului, Adrian Bălan, spune că soţia sa, de 29 de ani, a fost la un pas de moarte din cauza întârzierii ambulanţei. „Soţia mea avea dureri insuportabile. Nu ştiam exact ce are. Am sunat de trei ori la 112. Prima oară, dispecera a spus că va trimite o ambulanţă când va avea una disponibilă. După 40 de minute, am resunat. Aceeaşi dispeceră m-a ameninţat că-mi dă amendă dacă o mai deranjez. A treia oară, mi-a închis telefonul în nas", arată bărbatul.

În cele din urmă, clujeanul a decis să-şi transporte soţia cu maşina proprie. „După o oră, pe drum, ne-am intersectat cu ambulanţa şi au preluat-o asistenţii pe soţie. A intrat direct în operaţie. Întâi, chirurgul a intervenit laparoscopic, pe urmă a deschis-o cu totul. Avea  peritonită. Dacă întârziam, putea să moară", mai spune bărbatul.

Apelurile la 112 sunt înregistrate. „Am făcut o plângere telefonică, am reclamat felul inadmisibil în care ne-a tratat dispecera. Nu am cerut să fie dată afară, doar să se ia măsuri. Uneori, viaţa oamenilor atârnă de un fir de aţă", explică Bălan.

„Dacă se face plângere la DSP, se reia ancheta"

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, Dorina Duma, nu s-a înregistrat nicio plângere din partea clujeanului la instituţia pe care o conduce. „Dacă s-au adresat Serviciului de Ambulanţă, atunci conducerea acestuia trebuie să ia decizii. Dacă oamenii nu sunt mulţumiţi de răspuns, ni se pot adresa nouă. Nu e bine ca asemenea cazuri să fie muşamalizate. Dacă s-a greşit, vinovatul trebuie să-şi asume greşeala", este de părere Dorina Duma.  „Am sancţionat-o cu o mustrare. La a treia mustrare, zboară", declară Horia Simu, şeful Serviciului de Ambulanţă Cluj. În ciuda insistenţelor, reporterii „Adevărul de Seară" nu au putut lua legătura cu dispecerul. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite