Moşul a venit deja la Spitalul Militar Cluj. Cu 8 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o perioadă a măsurilor de austeritate, instituţia a reuşit să obţină bani pentru modernizare. După un an de stagnare, lucrările la o nouă clădire de la Spitalul Militar au fost reluate. Construcţia va fi inaugurată la iarnă.

La noul corp în care vor fi mutate o mare parte a serviciilor Spitalului Militar s-a lucrat fără oprire încă din 2008. Asta până anul trecut, când lucrările au fost sistate. Deşi clădirea a fost ridicată, iar lucrările au fost finalizate în proporţie de 90%, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a tăiat finanţarea, din cauza crizei. Clădirea nouă a stat abandonată până luna trecută, când conducerea instituţiei a reuşit să obţină fondurile necesare pentru finisajele finale şi construirea unui corp în care să fie montată centrala.

Astfel, militarii, poliţiştii, magistraţii şi rudele acestora vor fi îngrijiţi într-o clădire modernă, din iarna acestui an, anunţă reprezentanţii Spitalului Militar.

Lucrările, reluate după un an

Termenul de finalizare al noului corp de tipul S+P+6E era prevăzut pentru luna iunie a anului trecut însă, potrivit directorului administrativ al Spitalului Militar Cluj, Nicolae Podar, finanţarea a fost tăiată din cauza crizei. La sfârşitul lunii octombrie, anul trecut, un ordin al MApN a vizat suspendarea lucrărilor din cauza lipsei banilor.

Din proiect a mai rămas să se ridice o construcţie separată în care să fie montată centrala termică şi compartimentul de fluide medicale.
„Am reuşit, din fericire, anul acesta, să obţinem banii necesari pentru a termina corpul“, ne-a declarat directorul. Costurile prevăzute pentru terminarea construcţiei se ridicau la suma de opt milioane de lei, însă oficialul a refuzat să ne spună care a fost finanţarea Ministerului Apărării. De asemenea, în prezent se efectuează lucrări de întreţinere şi modernizare şi la clădirea Policlinicii instituţiei, situată vizavi de Spitalul Militar.

Dotări europene

Noul corp de şase etaje este destinat secţiilor de boli infecţioase, cardiologie, neurologie, pneumologie, psihiatrie şi radiologie. Construcţia care va avea o suprafaţă utilă de 5.400 mp şi cu o capacitate de a adăposti cel puţin 135 de bolnavi. Potrivit lui Podar, noul corp care va dispune de dotări europene şi va avea 175 de paturi.

„Practic, ne vom muta din vechi în nou. Nu vom avea de cadre medicale noi, deoarece angajaţii noştri din secţiile amintite se vor muta în noua clădire. Vom inaugura noul corp la 1 Decembrie“, a afirmat Nicolae Podar.

Anul trecut, un număr de 14.000 de pacienţi au beneficiat de serviciile Spitalului Militar.

175  de paturi vor putea adăposti saloanele noului corp de clădire

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite