Cluj: Polus Center, teren de luptă pentru Monster Truck-uri şi motoare (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Polus Center, teren de luptă pentru Monster Truck-uri şi motoare (GALERIE FOTO)
Cluj: Polus Center, teren de luptă pentru Monster Truck-uri şi motoare (GALERIE FOTO)

Clujul va găzdui începând de mâine, timp de trei zile, singurul off-road urban din Europa. Nivelul de adrenalină va atinge cote maxime în perioada 25-27 septembrie, la Polus Center din Cluj, cu ocazia desfăşurării „Ursus Alcohol Free Track”.

Evenimentul aduce iubitorilor de „senzaţii 4x4” o competiţie veritabilă de off-road urban, în care traseul va fi un trial care îmbină obstacolele naturale cu cele artificiale: metal, beton, cauciuc şi construcţii abandonate.

„Aceste competiţii se desfăşoară de obicei în pădure sau în zona montană, unde publicul are acces minim. Aici, clujenii care vor participa la eveniment vor avea parte de un spectacol garantat”, a declarat Gabriel Rasti, preşedintele Clubului off-road Bucovina, organizatorul evenimentului.

Traseu realizat în trei săptămâni

Pentru construcţia primului traseu de off-road urban a lucrat timp de trei săptămâni o echipă de peste 25 de oameni.

Traseul reproduce o mare parte din elementele celui de pădure, astfel că în imediata apropiere a parcării centrului comercial Polus, pe o suprafaţă de aproximativ 50.000 de metri pătraţi, cei 150 de piloţi şi copiloţi concurenţi vor trebui să depăşească obstacole precum o groapă adâncă de patru metri, o „laterală” cu pericol de răsturnare, un morman de pietre şi butuci sau un balansoar cu o înălţime de trei metri.

Traseul are un grad de dificultate ridicat, astfel că participanţii fie riscă să se confrunte cu probleme tehnice, fie să se răstoarne, ceea ce va duce la pierderea unor secunde preţioase în economia stabilirii câştigătorilor.

Monster Truck-urie vor face un show incendiar

Fiecare zi din concurs este dedicată unei alte categorii, în funcţie de gradul de dificultate prevăzut. Evenimentul va debuta mâine, la ora 11.00, atunci când vor intra în concurs cele 25 de echipaje ale categoriei „hobby” la care pot concura maşini nepregătite (standard) sau puţin pregătite şi care vor avea de înfruntat un traseu de dificultate medie. 

În aceeaşi zi, clujenii vor avea parte şi de un show incendiar de Monster Truck, categorie de automobile proiectate în stilul camionetelor, modificate sau construite în mod intenţionat cu roţi şi suspensii supra-dimensionate, care vor fi implicate în zdrobirea unor maşini mici.

Competiţia va continua sâmbătă cu categoria “Open”, iar în ultima zi cu cea “Extrem”, al cărui traseu va fi cu un grad ridicat de dificultate. În cadrul evenimentului vor mai avea loc şi demonstraţii de freestyle motocross (FMX), în care campioni europeni ai domeniul vor încerca să impresioneze prin sărituri şi acrobaţii. Intrarea la eveniment este liberă.

Programul desfăşurării evenimentelor

Categoria Hobby vineri,ora11.30 Monster Truck show vineri, 13.30 Concert Cassa Loco vineri, 17.00 Categoria Open sâmbătă,11.30 Show FMX sâmbătă,14.00 Concert Paraziţii sâmbătă,18.00 Categoria Extrem duminică,11.30 Stund Riding Show duminică,17.00 Concert Timpuri Noi duminică, 18.15
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite