Moliile distrug castanii Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castanii de Cetăţuia şi din Parcul Central al oraşului sunt atacaţi de molii din cauza cărora le cad frunzele vara. Biologii spun că această molie atacă în lunile estivale doar frunzele castanului, nu şi copacul, care îşi revine. Clujenii care locuiesc în zonă arată cu degetul spre Primărie.

Toamna a venit deja dacă ne luăm după castanii de pe Cetăţuia şi din Parcul Central al oraşului a căror frunze s-au uscat încă din iulie din pricina unui dăunător. Este vorba de o insectă numită Molia Minieră a Frunzelor de Castan Ornamental (Cameraria Ohridella), pe scurt molia minieră, care atacă vara doar castanii.

image
image
image

Faţă de restul copacilor de pe Cetăţuie, brazi, nuci şi tise, castanii au o înfăţişare care pune pe gânduri: frunzele uscate atârnă pe ramuri alături de fructele verzi. Sunt şi castani care au ramuri fără nicio frunză, dar cu un covor darnic de uscăciuni la picioare. Clujenii care obişnuiesc să alerge sau trec periodic pe lângă castanii de pe Cetăţuie spun că au fost surprinşi de zecile de frunze de castan căzute încă din iulie. Ei cred că s-a ajuns în această situaţie deoarece anul acesta Primăria Cluj-Napoca nu a mai dat cu insecticid.

Citiţi mâine despre ce spun oamenii legat de îmbolnăvirea castanilor în Adevărul de Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite