Colecţie şoc la Cluj Fashion Week (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creaţiile Adei Bucşă au lăsat cu gura căscată, la propriu, pe mulţi dintre cei prezenţi în cadrul primului show al Cluj Fashion Week. Designerul sibian a creat o colecţie desprinsă parcă din Star Trek, ce a stârnit controverse în rândul specialiştilor.

Peste 500 de clujeni au urmărit aseară primul show fashion pus în scenă la festivalul de modă şi lifestyle Cluj Fashion Week (CFW). Pe catwalkul instalat în recent renovatul Hotel Napoca, locul principal de desfăşurare a evenimentului, au fost prezentate zece colecţii vestimentare.

Seara a început timid, cu prezentarea creaţiilor Martinei Mueller din Austria, o colecţie vestimentară valoroasă, însă pusă în umbră de elementele comerciale mult prea evidente.

După ce au fost prezentate hainele realizate de studenţii Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi şi de tânărul designer Mihaela Ciurlugea, pe catwalk au urcat manechinele purtând ţinutele vestimentare care au stârnit cele mai multe controverse.

De dragul şocului

Sibianca Ada Bucşă, artist ce face parte din noua generaţie de designeri, a realizat o colecţie futuristă, un amestec de Star Trek, Mortal Kombat, cu accente sado-maso. Manechinele au avut parte de o adevărată încercare, să prezinte moda încălţate cu pantofi cu tocuri de peste 20 de centimetri, înfăşuraţi în ghemuri imense de sârmă.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Măştile din sârmă, motivele de camuflaj şi crucea roşie au fost câteva  dintre elemente colecţiei „New World`s Order ”. Ada Bucşă a explicat că intenţia ei a fost să şocheze, pentru a ieşi în evidenţă, fiind de părere că doar astfel tinerii designeri se vor impune în faţa creatorilor de modă care epatează doar prin scandaluri. „Acesta e doar începutul, la următoarea colecţie vreau să şochez şi mai mult. Am vrut să scot în evidenţă femeia puternică şi independentă”, a declarat Ada Bucşă.

Păreri controversate

Dacă unii specialişti au privit cu ochi foarte buni colecţia tinerei din Sibiu, alţii au fost de părere că aceasta nu a reuşit decât să forţeze nota.

„Mie şocantă mi s-a părut doar rezistenţa manechinelor de a umbla pe asemenea încălţăminte. Am văzut multe elemente care nu erau originale. Cred că a fost forţată puţin nota. Nu e deloc rău că am avut şi o asemenea colecţie, nu pot să spun că din punct de vedere al calităţii a fost o colecţie care să-mi placă”, a declarat Elena Basso Stănescu, lector universitar al Universităţii de Artă şi Design din Cluj.

În schimb, celebrul blogger de modă Diane Pernet, invitata specială a CFW, a apreciat intenţiile designerului. „S-a inspirat fără discuţie din stilul lui Alexander McQueen, însă a fost o colecţie cu personalitate, chiar dacă anumite aspecte mai pot fi perfecţionate”, a declarat Pernet.

Clujeanca Dora Abodi, designer de top în Ungaria

Pe lângă aceasta, Diane a mai apreciat creaţiile Silviei Şerban, Wilhelminei Arz şi cea a Dorei Abodi. De altfel, aceasta din urmă a fost şi cea mai apreciată în cadrul primului show de modă al CFW. Dora Abodi s-a născut la Cluj, dar a părăsit România, alături de familia ei în 1989. În acest moment este unul din designerii de top din Ungaria.

„Am fost surprinsă când am primit emailul prin care am fost invitată, pentru că eu nu am deloc legături cu lumea modei de aici”, a declarat Dora Abodi.

Un nou show fashion


În această seară, de la ora 20.00, la Hotel Napoca, va avea loc o nouă prezentare de modă. Pe catwalk vor putea fi urmărite zece colecţii vestimentare realizate de designeri precum George Neagu, Vika Gorenco, Ioana Covalcic şi Choi Boko, din Coreea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite