Moaştele sfinţilor de la Muntele Athos au ajuns la Catedrala Mitropolitană FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soborul de preoţi a înconjurat Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca cu moaştele celor patru sfinţi
Soborul de preoţi a înconjurat Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca cu moaştele celor patru sfinţi

Sute de credincioşi din toate colţurile ţării au venit, în această după-amiază, la Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca pentru a se închina la moaştele sfinţilor aduşi de la un schit românesc din Grecia.

Rămăşite din trupurile sfinţilor Ioan Botezătorul, Evanghelistului Matei, Ştefan şi ale Sfintei Muceniţe Varvara, de la Schitul românesc Prodromu de la Muntele Athos, au ajuns în această după-amiază, pentru prima dată la Cluj. Acestea au fost depuse, mai întâi, în curtea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Acolo le-a primit Mitropolitul Andrei Andreicuţ şi un sobor de 20 de preoţi.

Moaştele sfinţilor de la Muntele Athos

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA SFINTELE MOAŞTE

Tot acolo, zeci de preoţi, studenţi la teologie şi credincioşi s-au închinat la moaşte, le-au sărutat cu gândul de a le aduce lumină şi sănătate în viaţă.

Moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, pentru prima dată la Cluj

Apoi s-a ieşit din curte şi s-a înconjurat Catedrala Ortodoxă, cu mici opriri, interval în care s-au rostit rugăciuni. „S-a înconjurat Catedrala pe trotuar pentru a nu bloca circulaţia, iar de la ora 18.00 va începe slujba de priveghere. Moaştele rămân la Cluj-Napoca până mâine, la ora 15.00, când vor fi duse la mănăstirea Căşei de lângă Dej", spune purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Bogdan Ivanov.

Moaştele au fost depuse în Catedrala Mitropolitană, unde credincioşii pot merge în pelerinaj şi în această noapte.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite