Moartea a venit pe hidrobicicletă: au fost înghiţiţi de lacul de la Beliş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iancu Oargă (19 ani) şi Ovidiu Milaş (20 de ani) s-au înecat în lacul de la Beliş-Fântânele după ce hidrobicicleta în care  se aflau s-a scufundat. Erau studenţi Poli, în anul I.

O plimbare nocturnă cu hidrobicicleta pe lacul de acumulare de la Beliş-Fântânele, judeţul Cluj, le-a fost fatală unor tineri veniţi în weekend cu colegii de facultate la o pensiune de pe malul lacului.

Incidentul s-a produs sâmbătă noaptea, în judrul orei 21, când trei tineri, toţi colegi în anul I la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, s-au urcat în hidrobicicleta pe care pensiunea o avea legată lângă debarcader. Nu au ajuns mai departe de 30-40 de metri de mal.

„Am încercat să schimbăm locurile în hidrobicicletă, atunci s-a balansat şi atunci a luat apă. Eu m-am întors, am sărit, nu ştiu ce s-a mai întâmplat. Am avut noroc că am dat peste o buturgă de care m-am ţinut şi am ajuns la mal”, spune Cătălin Pop, singurul dintre cei tineri care a reuşit să se salveze.

image

Cătălin Pop a participat la căutarea prietenilor lui

Nu au avut acelaşi noroc Iancu Oargă de 19 ani, din Cluj, şi Ovidiu Milaş de 20de ani, din Zalău. Tinerii s-au dus la fundul lacului, cu tot cu hidrobicicletă. Echipele de intervenţie bănuiesc că hidrobicicleta i-ar fi tras în jos pe cei doi.

image

Iancu Oargă a terminat Liceul Emil Racoviţă în 2009

Potrivit colegilor lor, aflaţi încă în stare de şoc, unul dintre cei doi nici nu ştia să înoate. În plus, apa lacului era foarte rece, astfel că şocul hipotermic s-ar fi putut instala foarte repede.

image

Colegii celor doi au rămas până dupămasa la pensiunea de pe malul lacului.

Căutaţi cu scafandrii şi sonarul

„Cu sonarul nu am detectat nimic, iar scafandrii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă fac tot posibilul să îi găsească”, a declarat Vasile Cipcigan, şeful formaţiei de Salvamont Cluj. Potrivit acestuia, hidrobicicleta folosită de cei trei studenţi era veche şi avea doar două locuri. „Este periculos să se urce trei persoane, mai ales dacă nu ştiau cum să folosească o astfel de ambarcaţiune care pare uşor de manevrat”, a mai spus salvamontistul. Astăzi, în jurul orei 15, echipajele au decis să continue căutările doar la suprafaţa apei. Poliţiştii spun că nu ştiu dacă cei trei tineri se aflu în stare de ebrietate în momentul în care s-au urcat în ambarcaţiune, pentru că nimeni nu i-a făcut un text de alcolemie supraviţuitorului. „Nu se afla pe un drum public, deci nu era nevoie de un astfel de test”, a precizat Gina Pop, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

image

Mama unuia dintre tineri a asistat la operaţiunile de căutare.

Citiţi mai multe despre această tragedie în Adevărul de mâine.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite