Cluj: Mitropolitul Germaniei a criticat legea avortului la mănăstirea Nicula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj:  Mitropolitul Germaniei a criticat legea avortului la mănăstirea Nicula
Cluj: Mitropolitul Germaniei a criticat legea avortului la mănăstirea Nicula

Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, ÎPS Serafim, a criticat, în cadrul predicii rostite la slujba de la Mănăstirea Nicula, legea din România care permite avorturile, considerând-o "cea mai permisivă" în comparaţie cu alte state europene

Înaltul prelat ortodox a făcut apel la zecile de mii de pelerini să nu mai păcătuiască, în condiţiile în care "cel mai grav păcat este cel al uciderii pruncilor".

"Păcatul cel mai grav generalizat la noi şi în toată lumea modernă este păcatul uciderii de prunci, al avortului. Trebuie să ştiţi că viaţa apare în clipa în care se produce fecundaţia, atunci apare viaţa şi apoi se dezvoltă", a afimat IPS Serafim.
El a spus că în România s-au făcut "milioane de avorturi" pe cale legală.

"Prima lege dată după revoluţie a fost cea a legalizării avortului, o legalizare absurdă, nicio ţară din lumea civilizată nu are o lege atât de liberală a avortului ca în România", a afirmat mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.
Acesta a adăugat că în ţările occidentale avortul este îngrădit prin anumite legi, în comparaţie cu România, unde avortul este liber.

"Bieţii oameni săvârşesc aceste crime, iar din aceste crime se împuţinează populaţia. Cea mai mare tragedie astăzi este împuţinarea populaţiei, nu sărăcia", a spus IPS Serafim.
Înaltul prelat a afirmat că a făcut recent o vizită în Kosovo, unde a constatat că numărul familiilor de sârbi s-a redus, iar cel al musulmanilor albanezi a crescut, în condiţiile în care media copiilor albanezi era de opt pe familie.

"Lumea creştină va pieri în câteva generaţii, după calculele sociologilor în opt – zece generaţii, creştinii în Europa vor fi o mică minoritate, pentru că aşa este legea lui Dumnezeu «creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi pământul». Cine credeţi că va stăpâni pământul? Cine creşte şi se înmulţeşte. Musulmanii sunt mai credincioşi ca noi şi au o frică mai mare de Dumnezeu ca noi", a spus mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

IPS Serafim a rostit predica în locul lui IPS Bartolomeu, a cărui stare de sănătate nu i-a permis să adreseze cuvântul de învăţătură credincioşilor.
"Puterile mi se împuţinează pe zi ce trece la cei 88 de ani ai mei şi de aceea l-am rugat pe IPS Serafim să rostească în locul meu cuvântul de învăţătură", a declarat IPS Bartolomeu, în aplauzele pelerinilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite