„Mitologia abstractului“, la Casa Matei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea de Artă şi Design (UAD) organizează, în perioada 15 - 27 martie, la Galeria Casa Matei, expoziţia „Mitologia anstractului", care cuprinde lucrări ale artiştilor Ioan Moisa şi Yves Drillet.

Vernisajul expoziţiei are loc joi, cu începere de la ora 18.00. Ioan Moisa este student al UAD, secţia Pictură, iar Yves Drillet studiază la Facultatea de Arte Plastice Villa Arson, Franţa.

Experimentul propus de cei doi tineri artişti porneşte de la demersul artistic asumat, generat de iniţiativa de a-şi manifesta pe aceeaşi suprafaţă maniera de a picta, reinvocându-se astfel colaborarea dintre Andy Warhol şi Jean-Michel Basquiat.

Proiectul s-a desfăşurat în prima etapă anul trecut, la Şcoala Superioară de Arte Plastice Rennes, Franţa, unde Ioan Moisa a beneficiat de o bursă de studiu Erasmus. Acum, la Cluj, experimentul în desen şi pictură iniţiat de cei doi tineri artişti pe aceeaşi suprafaţă de lucru conţine şi lucrări personale ale fiecăruia, creându-se o imagine şi mai complexă a laboratorului de lucru al celor doi.

Ioan Moisa expune o serie de lucrări care fac referire la istorie şi la mit. Fotografia de familie, ocazională şi banală, ce are ca obiecte de interes elemente din perioada comunistă, este un punct de plecare.

Yves Drillet colează elemente din moda actuală cu cele ce ţin de tradiţie în naturi moarte de mari dimensiuni inspirate din Matisse şi Pallady, pictura contemporană germană şi mişcarea artistică franceză „le figuration libre".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite