Miting la Cluj, cu peste 10.000 de participanţi: „Băse nu uita, Clujul e de partea ta”, „Traiane, nu eşti singur, Clujul te susţine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu la Cluj
Traian Băsescu la Cluj

Mii de oameni s-au strâns sâmbătă dimineaţa în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca pentru a participa la un miting de susţinere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Marea majoritate a participanţilor sunt îmbrăcaţi în alb. Traian Băsescu este aşteptat să le vorbească participanţilor la ora 11.30.

UPDATE 12.20  Numărul participanţilor la mitingul pro-Băsescu care se desfăşoară, sâmbătă, în Piaţa „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, a ajuns la 10.000, potrivit jandarmilor, după ce autocarele care se aflau la intrările în municipiu, cu susţinători din alte judeţe ale ţării, au intrat în oraş.

Vezi aici discursul lui Băsescu

Au susţinut discursuri fostul preşedinte al PDL şi actualul primar al Clujului, Emil Boc, actualul lider al democrat-liberalilor, Vasile Blaga, preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, liderul Noua Republică, Mihai Neamţu, eurodeputatul Cristian Preda, Gheorghe Flutur şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Vezi aici poze cu președintele suspendat al României, Traian Băsescu

Emil Boc a declarat că actuala putere a transformat România în „oaia neagră a Europei", periclitând drepturile românilor şi existenţa acestora în Uniunea Europeană.

Traian Băsescu la Cluj

Imagini de la discursurile lui Emil Boc, Vasile Blaga și MRU

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus participanţilor că, dacă au venit atât de mulţi la mitingul de susţinere a lui Traian Băsescu, înseamnă că nu cedează, că vor lupta împreună împotriva regimului Ponta-Antonescu. El a mai spus că azi, la Cluj, oamenii cer „Jos Ponta" şi ca hoţii să plece acasă.

La miting este prezentă şi fiica cea mică a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, Elena.

UPDATE 11.40  Preşedintele suspendat Traian Băsescu a ajuns la mitingul organizat la Cluj-Napoca.

Mitingul de susţinere a început la ora 10.30 cu o serie de concerte. Printre artiştii care vor urca pe scena amplasată în Piaţa Lucian Blaga se numără Aurel Tămaş, Dumitru Fărcaş şi Sava Negrean Brudaşcu.

Miting pro-Băsescu la Cluj

Imagini de la mitingul pro-Băsescu de la Cluj

Susţinătorii lui Traian Băsescu au venit înarmaţi cu pancarte, baloane şi poze ale preşedintelui suspendat Traian Băsescu scandându-i încontinuu numele. „Băse nu uita, Clujul e de partea ta", „Traiane, nu eşti singur, Clujul te susţine", „Greu de demis! Partea a II-a", „Respectaţi Constituţia" sunt doar câteva dintre mesajele participanţilor. La mitingul de astăzi din centrul Clujului sunt aşteptaţi să participe peste 15.000 de persoane.

„Niciodată cât o să cânt nu o să accept să mi se pună pumnul în gură. Vă rog să demonstraţi că oamenii în '89 nu au murit degeaba şi să vă luptaţi pentru dreptate şi libertate", a precizat Aurel Tămaş.

Miting pro-Băsescu la Cluj

Alte imagini de la mitingul din Cluj

Pe scenă a urcat şi fostul preşedinte al PDL,  Emil Boc, care a transmis un mesaj participanţilor: "Aşa sunt pedeliştii adevăraţi întotdeauna în forţă şi la victorie. Vom începe manifestarea noastră politică pentru apărarea democraţiei în câteva minute".

Traian Băsescu va veni însoţit de Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Adriean Videanu. De asemenea, la miting va participa şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, care şi-a lansat ieri la Cluj-Napoca Iniţiativa Civică de Centru Dreapta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite