„Mister“, baţi sau pleci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR primeşte în această seară vizita Astrei Ploieşti, într-o partidă decisivă în ceea ce priveşte viitorul lui Andrea Mandorlini. Italianul va fi demis în cazul în care nu obţine numărul maxim de puncte din întâlnirile cu Astra, Sportul şi Pandurii

Săptămâna aceasta a fost una extrem de agitată pentru tehnicianul CFR-ului. După eşecul de la Timişoara, când echipa a jucat foarte prost şi a primit trei goluri din partea bănăţenilor, Mandorlini a fost criticat din toate părţile. Inclusiv preşedintele Iuliu Mureşan a vorbit despre faptul că echipa a fost nepermis de obosită şi l-a acuzat indirect pe antrenor. Apoi, au urmat zile foarte grele pentru italianul care nu mai reuşeşte să ţină în frâu un vestiar plin de vedete şi grupuleţe cu interese diferite.„Am avut o discuţie cu Mandorlini şi am decis că sunt necesare nouă puncte în următoarele trei etape, după acest început mai prost“, declara Iuliu Mureşan zilele trecute“.

Mai mult, partitura tactică aleasă de „Mister“ a fost una falimentară, un motiv în plus ca acesta să lucreze la un sistem de joc nou. Mandorlini a fost extrem de deranjat de materialele din mass-media care vorbeau despre o înlocuire a sa, sau de un ultimatum. Aseară, la conferinţa de presă, a făcut un adevărat show, demontând toate informaţiile din această săptămână.

„Eu nu m-am certat nici cu Bud, nici cu Traore. Relaţia mea cu jucătorii e ca şi una între părinţi şi copii. Eu le explic cum să-şi îmbunătăţească jocul, nu vreau şi nici n-am intrat în vreun conflict cu ei. Nu am primit niciun ultimatum din partea conducerii, dimpotrivă, eu i-am transmis preşedintelui Mureşan că voi încerca să câştig următoarele trei partide. Sunt numai zvonuri ce aţi scris, nu s-a pus problema de nicio înlocuire“, a precizat tehnicianul.

Intră Bastos şi Tony

Mandorlini a gândit un joc care-l găsea pe Sixto Peralta, cel neglijat în perioada de pregătiri şi apoi rechemat la echipă, în linia de start, dar o răceală a argentinianului a făcut imposibil acest lucru. În aceste condiţii, Rafael Bastos va apărea în premieră în primul unsprezece, randamentul său la antrenamente fiind apreciat de Mandorlini. De asemenea, Tony îi va lua locul lui Panin pe banda dreaptă, în timp ce cel mai vechi fotbalist al campioanei va juca pe stânga, postul pe care a evoluat o lungă perioadă de timp.

De partea cealaltă, cei de la Astra spun că recunosc forţa adversarului, dar îşi doresc să facă un joc bun şi să încerce să plece cu puncte din Gruia: „CFR a avut un start ratat, dacă ne gândim la pretenţiile sale, dar CFR rămâne o forţă care ştie să iasă din situaţiile dificile. Pentru noi, important este factorul psihologic, dacă reuşim să ridicăm moralul echipei, lucrurile se vor aşeza“, a declarat acesta. Partida va începe la ora 20.00, va fi arbitrată de Teodor Crăciunescu, Florin Păunescu şi Marian Gaşpar şi va putea fi urmărită pe GspTV şi în format livetext pe www.adevarul.ro .

„Este un meci care trebuie câştigat, mai ales că jucăm în faţa publicului nostru“
Tony da Silva, fundaş CFR Cluj


Paszkany vine la meci

Finanţatorul echipei, Arpad Paszkany, a revenit în cursul zilei de azi în ţară şi va asista la meciul din această seară. În ultima perioadă plecat în străinătate cu afaceri, nu a mai fost prezent la meciuri, dar a fost mereu ţinut la curent cu ceea ce se întâmplă în jurul echipei. Revenit în ţară, va avea o discuţie cu Mandorlini în ceea ce priveşte jocul echipei. Omul de afaceri va fi prezent diseară în tribunele stadionului „Dr. Constantin Rădulescu“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite