Ministrul Predoiu, la răcoare în Palatul de Justiţie din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar două grade Celsius sunt pe culoarele Palatului de Justiţie Foto: Vakarcs Lorand
Doar două grade Celsius sunt pe culoarele Palatului de Justiţie Foto: Vakarcs Lorand

Cătălin Predoiu a participat astăzi la adunarea anuală a şefilor de instanţe de pe raza Curţii de Apel Cluj. Ministrul a găsit aici sobe reci şi frig pe coridoare.

Frigul este pătrunzător pe coridoare şi în holurile principale în care justiţiabilii aşteaptă să intre în săli sau să se întâlnească cu avocaţii. După cum ne-au arătat termometrele cel mai bine stă holul aferent Curţii de Apel, cu patru grade Celsius. În holul Tribunalului şi Judecătoriei, termometrul e mai zgârcit şi arată doar două grade (foto) peste temperatura de îngheţ.


Explicaţia pentru temperaturile scăzute de pe culoarele instanţelor o cunosc toţi angajaţii. O grefieră ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, că presiunea scăzută a gazelor nu permite funcţionarea simultană a tuturor sobelor. „Suntem obligaţi să le închidem pe cele de pe culoar, pentru că altfel nu se mai încălzeşte în birouri“, a spus femeia. Sălile de judecată sunt şi ele subîncălzite.


Ministrul Predoiu ne-a declarat că îl surprinde acest fapt, deoarece a răspuns pozitiv tuturor solicitărilor de finanţare în cursul anului trecut. „Am onorat toate cererile de finanţare anul trecut la Cluj“, ne-a spus Predoiu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite