Ministrul Funeriu: „Mă bazez pe activitatea profesorilor clujeni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a fost prezent astăzi la Cluj
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a fost prezent astăzi la Cluj

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a fost prezent, în această dimineaţă, la Cluj, la aniversarea a 140 de ani de existenţă a Colegiului Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr".

Evenimentul festiv a avut invitaţi de marcă, printre care Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, viceprimarul Clujului, Radu Moisin, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Anca Hodorogea, precum şi actorul Dorel Vişan.

Ministrul Educaţiei a dat citire unui mesaj din partea premierului Emil Boc, care a absolvit cursurile acestui liceu şi care şi-a început cariera de profesor tot aici, după care a felicitat elevii şi profesorii Colegiului Naţional Pedagogic pentru performanţele obţinute de-a lungul anilor. „Şcoala românească trece printr-o schimbare majoră. Cea mai gravă problemă este că societatea românească n-a ştiut să se aşeze, în ultimii 20 de ani, în jurul adevăratelor valori", a declarat ministrul, care a adăugat şi că se bazează foarte mult pe activitatea profesorilor clujeni şi, în special, a celor de la colegiul pedagogic.

A luat cuvântul şi preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, care a felicitat colegiul şi i-a înmânat directorului Mircea Bertea o distincţie din partea Academiei.

Cel mai aplaudat discurs a fost al îndrăgitului actor clujean Dorel Vişan, care, la rândul său, a absolvit cursurile Liceului Pedagogic. „Pe mine, tatăl meu m-a adus la acest liceu ca să mă facă om. Lumea a evoluat, s-a modernizat, dar din păcate oamenii au uitat conjugările la verbul «a fi». Acum, consugă verbul «a avea»", a subliniat actorul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite