Ministerul Educaţiei controlează, din nou, universităţile, însă cu experţi străini. UBB, evaluată a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii Asociaţiei Europene a Universităţilor (EUA) şi-au încheiat miercuri, 19 septembrie, a doua evaluare la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Raportul final va fi încheiat la sfârşitul anului. Evaluarea UBB face parte dintr-un control al Ministerului Educaţiei la universităţile din prima categorie.  

Echipa de evaluatori a purtat discuţii cu conducerea UBB, dar şi cu reprezentanţii mai multor facultăţi din cadrul Universităţii şi a analizat atât aspecte ale managementului instituţional, cât şi aspecte legate de procesul de predare, de cercetare, de obiectivele, aşteptările şi pregătirea studenţilor.

„Evaluatorii EUA au apreciat deschiderea cadrelor didactice şi a studenţilor cu care au intrat în contact, calitatea activităţii de cercetare, precum şi caracterul multicultural al Universităţii Babeş-Bolyai, afirmând că acesta reprezintă o direcţie ce ar trebui menţinută şi în viitor. Printre aspectele analizate s-au numărat şi cele legate de dotarea Universităţii din punctul de vedere al aparaturii puse la dispoziţia studenţilor în vederea sprijinirii procesului educaţional, dar şi condiţiile oferite acestora în spaţiile de cazare şi studio", se arată într-un comunicat al Biroului Mass-Media al UBB.

Controlul la UBB s-a desfăşurat în perioada iulie- septembrie 2012.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite