Milionarul Liviu Florian, cu un pas în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Satu Mare a admis cererea de liberare provizorie din arest a omului de afaceri clujean implicat în dosarul „Mită la vamă". Trimis în judecată pentru trafic de influenţă, Florian rămâne deocamdată după gratii, întrucât procurorii DNA au atacat sentinţa.

Magistraţii sătmăreni au aprobat, luni seară, cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de apărătorii milionarului clujean Liviu Florian. Procurorii DNA au formulat însă recurs, care va fi judecat la Curtea de Apel Oradea. Până la judecarea recursului, Florian rămâne după gratii.

Mită pentru şefia Vămii Halmeu

Potrivit rechizitoriului, omul de afaceri clujean Liviu Florian a cerut şi primit de la un inspector vamal, sătmăreanca Nicoleta Dobrescu, suma de 130.000 de euro. În schimbul banilor, Liviu Florian i-a promis Nicoletei Dobrescu faptul că, în baza influenţei pe care o are asupra şefului Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), Radu Tudor Mărginean, o va delega în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu. Nicoleta Dobrescu i-a dat cei 130.000 de euro în mai multe tranşe, printr-un intermediar, Ion Savu. Inspectorul vamal Nicoleta Dobrescu s-a autodenunţat la DNA.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite