Mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Nicula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului se aşteaptă ca zeci de mii de credincioşi din întreaga ţară să participe la sărbătoarea organizată la mănăstirea de la Nicula, care începe astăzi şi se va încheia luni.

Cel mai important moment al evenimentului va fi, însă, în noaptea de duminică, atunci când icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din mănăstire.

Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, susţine că se va suplimenta numărul de vagoane al trenurilor care merg spre Gherla, oraş care este punctul de întâlnire pentru pelerinii din toată ţara. „Nu se va putea ajunge până la mănăstire cu maşina, deoarece vă daţi seama că vor fi zeci de mii (de pelerini), de aceea recomandăm oamenilor să parcurgă pe jos distanţa de la Gherla la Nicula, de circa cinci kilometri“, a spus Ivanov.

Poliţia, Jandarmeria şi Pompierii, dar şi medicii au luat măsuri suplimentare de protecţie. Peste  600 de  poliţişti clujeni vor fi în teren în această perioadă, pentru prevenirea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale. Ei vor asigura şi desfăşurarea traficului în condiţii normale. „A fost o întâlnire la nivel de Prefectură cu toate instituţiile care iau parte la buna organizare a evenimentului şi vor fi asigurate ambulanţe, echipaje de pompieri, jandarmi şi poliţie“, a adăugat Bogdan Ivanov.

Program încărcat

Slujbele oficiate cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului vor fi susţinute de mai mulţi episcopi, printre care episcopul Caransebeşului, PS Lucian Mic, episcopul Giurgiului, PS Ambrozie Meleacă. Sfânta liturghie va fi susţinută de mitropolitul Clujului, IPS Andrei. Diseară, în prima zi de sărbătoare, va avea loc Taina Sfântului Maslu, cu începere de la ora 22.00, iar sâmbătă, de la ora 18.00 va fi oficiată Slujba Privegherii, de către preotul Ioan Chirilă.

Ziua de duminică va fi cea mai aglomerată. Dacă peste zi vor fi oficiate liturghii, la ora 18.00 credincioşii pot asista la o vecernie, urmând ca de la ora 21.30 icoana să fie scoasă din biserică. Abia la ora 2.00 se va face înconjurul bisericii cu icoana. Luni se sărbătoreşte „Adormirea Maicii Domnului“, iar slujbele vor începe la 5.00. Sfânta Liturghie arhierească va începe la ora 8.00.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite