Miercuri se caută soluţii pentru păstrarea medicilor acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca din cadrul alegerilor locale din 2012 sunt aşteptaţi miercurea viitoare la o dezbatere publică pe tema emigrării în masă a medicilor români, organizată la Casa de Cultură a Studenţilor.

Organizată de grupul de iniţiativă „Lobby pentru Cluj”, dezbaterea care va începe la ora 14 în Sala Europa din incinta Casei de Cultură a Studenţilor. Aceasta se vrea a fi prima audiere publică dintr-un ciclu mai larg de consultări publice, care au ca temă principală „Calitatea vieţii în municipiul Cluj-Napoca”.

La audiere vor participa şi specialişti pe diverse domenii din Cluj–Napoca, care vor forma Comisia de Experţi, preşedintele fiind dr. Marius Bojiţă, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj. Din comisie mai fac parte: Emilia Groza – preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Cluj, Ana Luduşan –preşedinte LADO (filiala Cluj), Sanda Patrichi – manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, Alexandru Irimie - manager al Institutul Oncologic “prof. dr. I. Chiricuţă” din Cluj-Napoca, Ioan Lumperdean - prof. univ. dr. FSEGA, UBB şi Florin Şomodi – membru Leo Bastion Cluj-Napoca. Membrii comisiei vor însuma într-un raport final toate propunerile făcute în cadrul audierii şi vor formula concluziile acesteia. „Lobby pentru Cluj” va semna un protocol de poziţie cu fiecare candidat la funcţia de primar, pentru ca, pe durata exercitării mandatului, partidul din care face parte să materializeze propunerile făcute în cadrul audierii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite